Spieren - supplementen voor paard en pony

Welke voorwaarden heeft jouw paard nodig om optimale spierkracht op te bouwen? Het lichaam van het paard is atletisch en bestaat voor een groot deel uit spieren, die de taak hebben om beweging te creëren, gewrichten te stabiliseren tijdens beweging en de interne organen te beschermen. De spieren functioneren dus als een steun voor de pezen, gewrichten en ligamenten van het paard, en daarom is het belangrijk om het paard in een goede spierconditie te houden. Als jouw paard bijvoorbeeld ruwvoer krijgt dat niet voldoende eiwitten bevat, dan kun je dit aanvullen met behulp van voedingssupplementen voor spieropbouw. Maar dan is het natuurlijk belangrijk dat je weet hoe groot de behoefte van het paard is.
Lees meer

Hoe verhoog je de spiermassa van een paard?

Naast een correcte voedingssamenstelling en gevarieerde training, moet men niet onderschatten hoe belangrijk rust na de training is. Het is tijdens het herstel dat het belangrijke opbouwende proces plaatsvindt, wanneer voedingsstoffen verdeeld en opgenomen worden in de spieren. Dan is het ook van belang om te voeren met het juiste type eiwit, dat essentiële aminozuren zoals lysine en threonine bevat. De kwaliteit van het eiwit is cruciaal voor de spieropbouw van het paard. Wanneer men spreekt over de kwaliteit van het eiwit, bedoelt men dus welke soorten aminozuren het eiwit bevat.

Voldoe aan de behoefte aan eiwit

Een tekort aan eiwitten of eiwitten van mindere kwaliteit is helaas een vrij gangbaar probleem als het gaat om voeding vandaag de dag. Het is gebruikelijk dat ruwvoer lagere eiwitgehalten bevat dan wat nodig is om aan de behoeften van het paard te voldoen. Ons assortiment van hoogwaardige supplementen bevat essentiële aminozuren, zodat je erop kunt vertrouwen dat je voedingssupplementen kiest met eiwitten van goede kwaliteit met een hoge opnamecapaciteit bij het paard. Uiteraard moet je in de basis een correct berekende voeding hebben, om daarna aan te vullen met wat jouw paard specifiek nodig heeft. Dit om voedingsstoffen in de juiste verhouding tot elkaar toe te voegen.

Houd de spieren soepel voor en na inspanning

Ons assortiment voedingssupplementen bevat ook vitamines, mineralen, kruiden, antioxidanten en andere essentiële voedingsstoffen die samen bijdragen aan zowel de preventie van stijve spieren als een goede herstel na spierinspanning.
Sluiten
Filteren Filteren

Dina val

Merk
Visa produkter
Product 1-9 van 9
MSM
Trikem
V.a. €22.99
Selo E
Eclipse Biofarmab
V.a. €29.99
Spierkracht
€183
Spiermaker 1 kg
Koop!
€42.99
MSM 100
Eclipse Biofarmab
V.a. €29.99
BCAA 500 g
Koop!
€40.99
Duivelsklauwpoeder 600 g
Eclipse Biofarmab
Koop!
€30.99
E-plus 1000 g
Koop!
€23.99
Spier-E
Eclipse Biofarmab
V.a. €24.99
Inloggen
Choose country
Continue to equinest.nl