Zalven & Liniment

Liniment is een vloeistof die op de huid wordt ingemasseerd en die meestal actieve ingrediënten bevat die bedoeld zijn om pijn en gevoeligheid te verlichten.
Lees meer

Koelende of verwarmende liniment

Er zijn twee verschillende soorten liniment: verkoelend of verwarmend. Verkoelende linimenten bevatten meestal menthol of kamfer, die een verkoelend gevoel geven wanneer ze in de huid worden gemasseerd. Deze worden meestal gebruikt om vermoeide en pijnlijke spieren te verlichten, omdat het verkoelende effect ontstekingen kan verminderen en pijn kan verlichten.

Verwarmende liniment bevat meestal capsaïcine of essentiële oliën die een verwarmend gevoel kunnen geven wanneer het op de huid wordt ingemasseerd. Deze worden in de meeste gevallen gebruikt om de bloedcirculatie te verhogen en spierstijfheid en pijn te verlichten. Verwarmende liniment kan ook helpen de beweeglijkheid en elasticiteit van gewrichten en spieren te vergroten. Het is belangrijk om op te merken dat verwarmend liniment niet gebruikt moet worden op beschadigde of ontstoken gebieden, omdat het verwarmende effect de ontsteking kan verergeren.

Smeersel met arnica

Arnica is een plant die wordt gebruikt als een actief ingrediënt in sommige wrijfmiddelen en zalven. Arnica heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan daardoor helpen om pijn en stijfheid in spieren en gewrichten te verlichten. Arnica kan ook helpen om kneuzingen en zwellingen te verminderen. Arnica is echter sterk en moet daarom voorzichtig worden gebruikt. Het wordt aanbevolen om eerst een kleine hoeveelheid op een klein oppervlak van de huid te testen, om te zien of men gevoelig is voor de plant.

Raadpleeg een dierenarts

Het is belangrijk te onthouden dat liniment professionele zorg of behandeling van verwondingen en ziektes niet vervangt. Als je paard een verwonding of ziekte heeft die behandeling vereist, moet je altijd een dierenarts raadplegen om de juiste soort liniment voor de specifieke behandeling te kiezen. Koelend liniment kan goed zijn om vermoeide en pijnlijke spieren te verlichten, terwijl verwarmend liniment goed kan zijn om de bloedcirculatie te verhogen en spierstijfheid te verlichten. Het is ook belangrijk om de instructies op de verpakking nauwkeurig te volgen en het liniment op de juiste manier te gebruiken. Masseer het liniment langzaam en gelijkmatig in op het te behandelen gebied, maar vermijd masseren op wonden of beschadigde gebieden. Liniment kan ook goed zijn om te gebruiken voor en na fysieke activiteit, om blessures te helpen voorkomen en de mobiliteit te verhogen.

Samenvattend kan liniment een goede aanvullende behandeling zijn voor het verlichten van pijn en stijfheid bij paarden. Koelende linimenten bevatten meestal menthol of kamfer en worden gebruikt om vermoeide en pijnlijke spieren te verlichten, terwijl verwarmende linimenten capsaïcine of essentiële oliën bevatten en worden gebruikt om de bloedcirculatie te verhogen en spierstijfheid te verlichten. Arnica is een plant met anti-inflammatoire eigenschappen die ook in linimenten en zalfjes kan worden gebruikt, maar het is belangrijk om voorzichtig te zijn en eerst een kleine hoeveelheid te testen om te zien of men gevoelig is voor de plant. Het is ook belangrijk om de instructies op de verpakking nauwkeurig te volgen en het liniment niet te gebruiken op wonden of beschadigde gebieden.

Vijf voordelen van liniment voor paarden

  • Liniment is er in verkoelende en verwarmende varianten, met verschillende actieve ingrediënten die de huid op verschillende manieren beïnvloeden.
  • Verkoelend liniment bevat vaak menthol of kamfer en wordt gebruikt om vermoeide en pijnlijke spieren te verlichten en ontstekingen te verminderen.
  • Verwarmende liniment bevat vaak capsaïcine of etherische oliën en wordt gebruikt om de bloedcirculatie te verhogen en spierstijfheid en pijn te verlichten.
  • Arnica is een plant die wordt gebruikt in sommige linimenten en zalven en heeft ontstekingsremmende eigenschappen die pijn en stijfheid in spieren en gewrichten kunnen verlichten, evenals kneuzingen en zwellingen kunnen verminderen.
  • Liniment is een aanvullende behandeling en moet voorzichtig worden gebruikt en de instructies op de verpakking nauwgezet volgen. Raadpleeg altijd een dierenarts bij verwondingen of ziektes bij paarden.


Sluiten
Filteren Filteren

Dina val

Merk
Arnica Koelera Liniment
Visa produkter
Product 1-18 van 18
Radital Arnica Gel 1000 ml
€12.99
Arnica Gel 1L
Eclipse Biofarmab
Koop!
€15.99
Duivelsklauw Gel 0,5L
Eclipse Biofarmab
Koop!
€16.99
Arnica Gel 0,5L
Eclipse Biofarmab
Koop!
€8.99
Radital Liniment
V.a. €6.99
Liniment Arnica
Eclipse Biofarmab
V.a. €10.99
Radital Liniment Gel
V.a. €10.99
Arnica Gel 2.7L
Eclipse Biofarmab
Koop!
€39.99
Swede Clay
Eclipse Biofarmab
V.a. €16.99
Liniment Blauw
Eclipse Biofarmab
V.a. €6.99
Radital Competition Gel 1000 ml
€19.99
Radital Ice Gel 1000 ml
€15.99
Radital Koelgel
V.a. €10.99
Koelgel Cellius 600 ml
€15.99
FreeBute gel, 200 ml
Koop!
€32.95
Ice Gel 500ml
13
Koop!
€26.99 €30.99
Cool Clay 2.5kg
Koop!
€47.99
Inloggen
Choose country
Continue to equinest.nl