Paardendekens

Bij Horseonline vindt u dekens voor zowel paard als pony in vele verschillende uitvoeringen en voor elke gelegenheid. We hebben paardendekens voor alle seizoenen en of u nu uw paard warm, koel wilt houden of het wilt beschermen tegen vliegen en insecten. We hebben een breed assortiment dekens die allemaal van hoge kwaliteit zijn.
Lees meer

Paardendekens - eigenschappen om op te letten

Hier volgt een kleine spiekbrief over de meest voorkomende eigenschappen die goed zijn om te weten als het om paardendekens gaat:

  • Denier- Heeft jouw paard de neiging om dekens af te doen of misschien zelfs kapot te maken in de wei? Of als er weidevrienden zijn die niet zo zachtzinnig omgaan met dekens, dan zou je prioriteit moeten geven aan een deken met een hoge denier-waarde, die aangeeft hoe slijtvast het materiaal van de buitenstof is. Denier wordt vaak aangeduid als D wanneer men de eigenschappen van een deken beschrijft en geeft de dikte van de draden in de buitenstof van het deken aan. Hoe hoger de denier, hoe dikker en meer slijtvaste draden.
  • Eigenschappen van andas- Een materiaal met ademende eigenschappen of ademende functie laat vocht vrij, zoals zweet, zodat de lucht kan passeren en het paard droog blijft onder de deken. Als het paard voor een langere tijd een deken moet dragen, is het belangrijk dat de deken kan ademen om te voorkomen dat het benauwd wordt en er schimmel of bacteriën op de huid van het paard ontstaan. Ademende eigenschappen worden aangegeven in mvt wat staat voor moisture vapor transmission.
  • Waterkolom- Op regenjassen of andere buitendekens is de waterkolom meestal een interessante factor. De waterkolom wordt meestal uitgedrukt in mm en beschrijft hoeveel water de deken kan verdragen voordat het begint te lekken. Als er veel regen is of gedurende een langere tijd, moet de waterkolom ten minste 3000 mm zijn om het paard droog te houden.
  • RipstopRipstop is een speciaal weefpatroon dat wordt gebruikt om zo min mogelijk schade aan het materiaal te veroorzaken als het scheurt. Dus als het ongeluk gebeurt en het paard zou zijn deken scheuren, zijn de gaten vaak kleiner en gemakkelijker te repareren als het materiaal ripstop ingeweven heeft.
  • Vulling- Geeft aan of het dekbed gevoerd is en zo ja, met hoeveel vulling het is gestopt. Vulling wordt aangegeven in gram per m2. Komt meestal voor van 50 gram tot 500 gram en de vulling bestaat vaak uit een luchtig polyester materiaal.
Sluiten
Filteren Filteren

Dina val

Categorieën
Accessoires dekens Buitendekens Fleecedekens Koeldeken Landaankleding & Stapdekens Liners & Onderdekens Loopbanddekens Staldekens Vliegendekens & Eczeemdekens Wedstrijd- & Transportdekens
Kleur
Beige Blauw Bruin Geel Goud Grijs Groen Meerkleurig Oranje Rood Roze Wit Zilver Zwart
Maat
100 105 110 115 120 125 130 135 140 145 150 155 160 165 170 175 40 50 55 60 65 70 75 80 85 90 95 Groot Kleine pony Kobalt Large Medium Minishetland OneSize Pony Shetland Small Vol X-full X-Large X-Small XX-Large XX-Small XXX-Small
Visa produkter
Product 1-32 van 322
Rambo Protector Vliegdeken Beige
V.a. €159.99
Wasbollen 6-pack HG Zwart
Koop!
€5.95
Vliegendeken Zwart
Back on Track
€162.99
Mio Vliegdeken Beige
€62.95
Inloggen
Choose country
Continue to equinest.nl