Pads voor zadel en paardenben

Binnen de paardensport is het begrip pads een breed term en iets dat veelvuldig wordt gebruikt in verschillende situaties. Voor Horseonline zijn pads eigenlijk verdeeld in twee grote subcategorieën. Beenpads zijn de eerste subcategorie en deze omvat alles wat wordt gebruikt op de benen van het paard, van dunnere rijpads tot meer stevige onderleggers voor in de stal.
Lees meer
De tweede subcategorie bestaat uit zadelonderleggers die populaire varianten in memory foam bevatten, antislip die bedoeld zijn om het zadel en het sjabrak op hun plaats te houden, verschillende soorten schokabsorberende gel-onderleggers, evenals meer klassieke varianten in vilt en dergelijke.

Pads om onder het zadel te gebruiken

Pads om onder het zadel te gebruiken komen in vele verschillende soorten en allen dienen ze een verschillend doel. Een klassieke gelpad werkt vaak heel goed aangezien deze iets dunner en uitnivellerend is, wat betekent dat het een iets mindere invloed heeft op het zadel dan een dikker pad, ook al lift een gelpad natuurlijk het zadel enigszins. Het is bovendien schokabsorberend en een heleboel modellen komen ook met een anti-slip functie.

Een zuivere anti-slip pad is daarentegen vaak erg dun met echt goede grip, wat een lage impact heeft op de positie van het zadel.

Andere modellen die goed worden gebruikt, zijn schapenvacht pads en memory foam pads waarbij er modellen zijn met inzetstukken om de achter- of voorkant van het zadel te kunnen verhogen of verlagen naarmate het paard bijvoorbeeld veranderingen in de spieropbouw doormaakt, iets wat gebruikelijk is bij jonge paarden.

Verbandonderleggers en pads voor de benen

Peesbeschermers voor de benen hebben eigenlijk twee hoofddoelen; dunnere peesbeschermers die zich richten op ademende eigenschappen, afvoer van vocht en zeer goede temperatuurregulatie worden gebruikt bij het rijden (zogenaamde rijpeesbeschermers), terwijl dikkere stalbeschermers of bandageonderlagen gebruikt worden in de stal, tijdens transport of in de box. Ofwel om het herstel na zware belasting te verbeteren, of om steun te bieden bij bijvoorbeeld overbelasting.
Sluiten
Filteren Filteren

Dina val

Merk
Beenbeschermers Zadelkussens
Kleur
Beige Blauw Bruin Grijs Groen Meerkleurig Transparant Wit Zwart
Maat
Groot Kobalt Medium OneSize Pony Small Vol X-Large X-Small
Visa produkter
Product 1-32 van 66
Zadelpad Sheepskin Zwart/Creme
€116.99
Trapezepad Bruin
Protector
Koop!
€24.99
Correctiepad Neopreen Bruin
32
V.a. €39.70 V.a. €57.99
Beenbeschermers Mesh 2-pack Groen
50
€19.50 €38.99
Memory Foam Pad Zwart
€132.50
Pad Anti-Slip Soft Gel Zwart
€42
Ultra Anti-Slip Pad
Koop!
€16.99
Gel pad HS Transparant
Hansbo Sport
Koop!
€42.99
Stalpads Zwart
Kentucky
Koop!
€64.99
Gelpad Verhoogt Achter Zwart
€72
Pad Classic
Back on Track
€27.99
Pad Teddy Zwart/Zwart
€27.99
Scandic PK Pad Wit
Back on Track
V.a. €55.99
Zadeldek Aurora Impact Zwart
€100.99
Pad Hexa Softgel Zwart
Koop!
€157
Scandic PK Pad Zwart
Back on Track
V.a. €55.99
Stalpads Marineblauw
Koop!
€64.99
Zadelonderlegger Fauxfur
Koop!
€75.99
Inloggen
Choose country
Continue to equinest.nl