Vlies- en wollen dekens voor paarden en pony's

Vlies en wol transporteren het zweet weg en houden het paard droog en warm, daarom zijn ze perfect om te gebruiken na training, tijdens transport of wanneer je het paard droog moet krijgen. We bieden een gevarieerd assortiment aan fleecedekens en wolddekens in verschillende kleuren en modellen, van de klassieke new market-strepen en
Lees meer
stijlvol marineblauw tot moderne pasteltinten. Al onze dekbedden zijn van hoge kwaliteit met de focus op stijl, comfort en functionaliteit.

Fleecedeken vs. Wollen deken

Een veelgestelde vraag die veel paardeneigenaren hebben is of ze moeten kiezen voor fleece of wol en welke het beste is? Deze twee materialen hebben meestal hetzelfde doel, namelijk het paard drogen door zweet of water af te voeren en vervolgens te zorgen dat het droog en warm blijft. Hier is de ademende functie of absorptievermogen de belangrijke gemeenschappelijke eigenschap, maar de twee materialen verschillen verder een beetje van elkaar, zowel qua functionaliteit als prijs.

Wol - een natuurlijke grondstof met fantastische eigenschappen

Wol is de grondstof die in wollen dekens zit en het deken of de stof wordt dan wol genoemd. Wol als natuurlijk materiaal heeft fantastische eigenschappen waardoor het je paard zowel warm kan houden bij koude temperaturen als verkoelend kan werken als het paard zweet. Wol wordt ook niet statisch, zoals men kan ervaren met fleece materialen. Wollen dekens moeten voorzichtig gewassen worden, ze verdragen geen hoge temperaturen en moeten op een vlakke ondergrond gedroogd worden.

Fleece - onderhoudsvriendelijk en functioneel

Fleecedekens zijn meestal gemaakt van polyester, wat een synthetisch materiaal is dat zacht en warm is en gemakkelijk te wassen, maar het kan niet tegen te hoge hitte en moet daarom op een lage temperatuur gedroogd worden. Fleecedekens houden de warmte dicht bij het paard en voeren het vocht af naar de bovenkant. Dat fleece van polyester statische elektriciteit opwekt, kan sommige mensen onaangenaam vinden omdat het kan knetteren als je het aanraakt, maar dat is natuurlijk volkomen ongevaarlijk. Als je een eenvoudiger deken wilt dat misschien niet zo lang op hoeft te blijven of wanneer het paard redelijk stil is, bijvoorbeeld tijdens het transport, dan kan fleece een goed alternatief zijn dat niet al te veel kost.
Sluiten
Filteren Filteren

Dina val

Maat
100 105 110 115 125 130 135 140 145 155 160 165 60 70 75 80 85 90 95 Groot Kleine pony Kobalt Medium Minishetland OneSize Pony Shetland Vol X-full X-Large XX-Small XXX-Small
Kleur
Blauw Bruin Geel Grijs Groen Meerkleurig Oranje Rood Roze Wit Zilver Zwart
Merk
Visa produkter
Product 1-32 van 32
Zweetdeken Loden Marineblauw
50
€75.99 €151.99
Coolerdekens HG Zwart
€39.95
Fleece deken met Plaat Marineblauw/Oranje
70
€15.01 €50.03
Coolerdekens HG Marineblauw
€39.95
Newmarket Deken
V.a. €142.99
Fleece deken Stamp Platinum Pure Lichtgeel
30
€70.69 €100.99
Inloggen
Choose country
Change country
Continue to equinest.nl