Combinatiebed - combineer goede eigenschappen

Om verschillende redenen kan men soms de noodzaak voelen om een soort mondstuk te combineren met het effect van een bitloos alternatief. Daarom zijn de zogenaamde combinatiebitten ontstaan. Een combinatiebit is precies zoals het klinkt een combinatie van twee verschillende soorten bitten,
Lees meer
om de eigenschappen te kunnen combineren en invloed te hebben van beide delen. Het bitloze deel werkt als een hackamore door een druk op de neusrug van het paard en onder de kaak, en het monddeel werkt als een gewoon bit door druk op de tong en de lagen in de mond van het paard. Meestal heeft het combinatiebit vooral effect door de druk die het bitloze deel geeft, en bij een iets sterkere teugelactie komt de invloed ook in de mond. Een combinatiebit zou bijvoorbeeld geschikt kunnen zijn voor paarden die zeer gevoelig zijn in de mond maar niet functioneren met enkel een hackamore.

Goed om te overwegen bij het kiezen van een combinatiebit

Veel combinatiebitten zijn aanpasbaar, wat betekent dat de hoeveelheid druk die op de neusbrug en kaak van het paard wordt uitgeoefend, en in de mond, gevarieerd kan worden. Met een wat lossere riem onder de kaak wordt meer druk op de neusbrug uitgeoefend en een wat strakkere riem geeft meer effect in de mond. Alle bitten met scharen brengen ook een zeker hefboomeffect met zich mee, dat varieert in scherpte afhankelijk van de lengte van de scharen. Probeer altijd te beginnen met een zo zacht mogelijk bit en korte scharen voor minder hefboomeffect als jij of het paard daar niet aan gewend bent. Het is van cruciaal belang dat het paard comfortabel is met zijn bit, dus je hebt alles te winnen bij het zorgvuldig kiezen en uitproberen ervan. Veel combinatiebitten hebben een mondstuk van rubber, als je er zeker van wilt zijn dat het niet kan afbreken, dan moet je zoeken naar varianten met een kabel binnenin het rubber.

Zachte en anatomische combinatietrens

Wij bieden een goed ontworpen combinatiebit van hoge kwaliteit. Hier vindt u bitten met een mondstuk van zacht, niet-toxisch rubber. We hebben ook anatomisch ontworpen combinatiebitten die zeer stil in de paardenmond liggen. Een bit dat stil in de mond blijft, is meestal geliefd bij gevoelige paarden of jonge paarden.
Zoals altijd wanneer je bitten en andere uitrusting voor het paard gaat uitproberen, zijn kennis en voorzichtigheid vereist. Vraag altijd de hulp van iemand met ervaring als je je onzeker voelt. Heb je vragen? Je bent altijd welkom om met ons te overleggen bij Horseonline!
Sluiten
Filteren Filteren

Dina val

Maat
120 125 130 135 140 145
Merk
Visa produkter
Product 1-2 van 2
Inloggen
Choose country
Continue to equinest.nl