Geurmiddelen & Zomerproducten

De zomer brengt zon, warmte en groen met zich mee, maar komt ook samen met heel wat insecten die niet zo gewaardeerd worden. Vliegen, muggen, dazen en knutten, samen met tal van andere insecten, kunnen grote schade aan het paard veroorzaken. Houd ze daarom op afstand en geef het paard een aangenaam leven met behulp van vliegenwerende middelen en insectenspray.

Lees meer

Vliegwerende middelen en insectenspray voor paarden – belangrijker dan je denkt

We mogen niet vergeten dat paarden veel kwetsbaarder zijn voor insectenaanvallen dan wij. Ze verblijven veel meer buiten dan wij mensen, vooral tijdens het zomerwerk wanneer ze vaak dag en nacht buiten zijn. Het kan daarom moeilijk zijn voor ons, die niet in dezelfde omgeving en situatie verkeren, om te begrijpen hoe erg het kan zijn.

We kunnen gemakkelijk herkennen hoe vervelend een kleine muggenbeet kan zijn, denk dan eens aan hoe lastig het is voor het paard, dat zowel niet op dezelfde manier insecten kan wegslaan als wij, en dat zich niet kan krabben als het eenmaal is gebeten. Als het paard onbeschermd is, bestaat zijn aanval ook hoogstwaarschijnlijk uit meer dan één muggenbeet, ook al zijn het meestal niet de muggen die het ergst zijn voor het paard. Gebruik vliegenwerende middelen en/of insectenspray om het leven van je paard gemakkelijker te maken en het een aangenaam bestaan te geven.

Dus, als het niet de muggen zijn - wie zijn het dan wel?
De meeste mensen kennen de horzel wel. Deze legt zijn eieren op de voorbenen en de schouder van het paard, en wanneer de eieren uitkomen ontstaat er hevige jeuk, wat op zijn beurt maakt dat het paard gaat bijten en likken op deze plekken en zo de larven binnenkrijgt. Deze larven ontwikkelen zich vervolgens tot inwendige parasieten en om ze te verwijderen moet men het paard ontwormen.

Knotten worden echter als de ergste insecten voor het paard beschouwd. Een zwerm knotten kan het paard zo erg bijten dat het de bloedcirculatie van het paard beïnvloedt, wat op zijn beurt schade aan de hartspier kan veroorzaken, bloeddrukverlaging kan veroorzaken en uiteindelijk kan leiden tot hartstilstand.

Ook dazen kunnen erg vervelend zijn. De daas bijt het paard hard en kan wonden met stromend bloed achterlaten. Dit doet uiteraard pijn en kan resulteren in het feit dat het paard op hol slaat in de hoop om aan de daas te ontkomen, wat op zich gevaarlijk kan zijn. Afgezien daarvan kunnen dazen ook infectieziekten verspreiden.

Naast verraderlijke ziektes, allergieën, tranende en geïrriteerde ogen, zwellingen, uitslag, infecties en pijnlijke beten, die allemaal vermeden kunnen worden met het gebruik van insectenwerende middelen, is het voor het paard net zo irritant om vliegen in het gezicht zoemend of op het lichaam kruipend te hebben, net zoals het voor ons mensen is. Het verschil is echter dat de vliegen meer aangetrokken worden tot het paard dan tot ons, deels vanwege de paardengeur en deels omdat ze onder andere zowel het bloed van het paard als de traanvloeistof oplikken. Eenvliegenkapof eenvliegenfrontriemen eenvliegendekenis daarom een goede aanvulling op de vliegenbescherming van het paard.

Wat ga je kiezen voor je paard - vliegenspray of vliegencreme?

Het antwoord is eigenlijk beide, voor het beste resultaat. Een vliegenspray, of insectenspray, verspreidt het product fijn en dekt een grote oppervlakte met slechts één spuit, daarom is het een economisch en effectief middel tegen vliegen. Het is handig om snel aan te brengen voor een goede bescherming in een mum van tijd. Men moet echter voorzichtig zijn met vliegenmiddel en insectenmiddel rond de ogen, mond en slijmvliezen van het paard. Daarom is de combinatie van vliegenspray en vliegenzalf optimaal. De vliegenzalf breng je puntsgewijs aan, in tegenstelling tot de spray, die deels lastig te richten is op een specifieke, kleine oppervlakte, maar ook makkelijk verder in de lucht kan reizen naar ongewenste plekken. De vliegenzalf daarentegen is zuinig en loopt niet het risico weg te lopen, en wordt met gemak en precisie rond de ogen, mond en dergelijke plekken aangebracht.

Insectenwerend middel voor je paard dat bang is voor spuitgeluiden

Veel paarden vinden het geluid van spuitflessen onaangenaam. In de meeste gevallen kan dit afgeleerd worden, maar ondertussen heeft het paard nog steeds een volwaardige bescherming nodig tegen vliegen, knutten, muggen, teken, dazen en andere insecten. Aangezien vliegenspray geen optie is, behalve misschien juist voor de training, kun je vliegenzalf of zomerzalf gebruiken, die dezelfde weerstand biedt als een spray. Het is iets lastiger aan te brengen op een groot oppervlak dan spray, maar houdt je paard beschermd en comfortabel.

Beste vliegenspray voor paarden

Het beste middel tegen vliegen en insecten voor paarden kan variëren. Men zou daarom kunnen needen experimenteren om te zien wat het meest effectief is in jullie specifieke geval. De meeste vliegensprays werken door de geur van het paard te verhullen met een andere, scherpere geur die insecten niet leuk vinden en daardoor niet aangetrokken worden - maar juist wegtrekken. De eigen lichaamsgeur van het paard en de voorkeuren van de insecten kunnen echter invloed hebben op het resultaat. Het meest populaire vliegenmiddel komt hoe dan ook vanAbsorbineen heetUltra Shield vliegensprayEen ander zeer geliefd insectenwerend middel isRenons vliegensprayvanTrikem. OokEffol vliegenspraywordt zeer gewaardeerd. Weet je niet welke vliegenspray je moet kiezen, maar ben je op zoek naar de beste op de markt, dan raden we je aan om voor een van deze te kiezen. Allemaal zijn ze, behalve vliegenmiddel, ook muggenwerend en werken bovendien als middel tegen knutten, dazen, teken, paardenvliegen en andere insecten.

Natuurlijk vliegenmiddel voor paarden

Denk eraan dat de manen, staart en voorpluk van het paard diens natuurlijke vliegenbescherming zijn. Vermijd dus deze te knippen en houd ze ook niet gevlochten, want dan verliest het paard zijn natuurlijke manier om zich tegen insecten te beschermen. Laat ze in plaats daarvan loshangen en houd ze in goede staat met behulp vanvachtglansPunktuationstecken behåller sin form och översätts inte, så ditt inlägg ". " skulle också vara ". " på nederländska.
Sluiten
Filteren Filteren

Dina val

Merk
Visa produkter
Product 1-22 van 22
UltraShield Green Zomerspray 946ml
20
€27.19 €33.99
Zomerspray Citronella/Lavendel 1L
15
€15.29 €17.99
UltraShield Green Zomerspray 946ml 12-pack
35
€259.92 €399.90
Vliegenmes HG
Horse Guard
Koop!
€4.95
Vliegenspray Bremsenblocker+ 125-2500 ml
15
V.a. €7.64 V.a. €8.99
Teerzalf 4S 500ml
10
Koop!
€13.67 €15.19
Vliegenspray Bremsenblocker+ 500 ml
15
€27.19 €31.99
Zalf Veterinaire Export Tube 100ml
€12.99
Zomercrème Citronella/Lavendel 250 ml
25
€6.74 €8.99
UltraShield Zwart Vliegenmiddel 946ml 12-pack
15
€382.51 €450.01
Zalf Veterinaire Export 400g
€33.99
Teerzalf 4S 250ml
10
Koop!
€9.35 €10.39
Super Horse Balm Groen
V.a. €15.99
Antibacteriële Zalf Protection Plus 500g
Koop!
€16.99
Rosborstel HG Zwart
Horse Guard
Koop!
€3.25
Zon Bescherming Solar Spot Cream SPF 30 150ml
15
€16.14 €18.99
Zomer Spray Buzzless Deo 500ml
10
€20.69 €22.99
Roskam Zwart
10
Koop!
€3.59 €3.99
Zomerlotion Citronella 250ml
10
Eclipse Biofarmab
Koop!
€9.89 €10.99
Inloggen
Choose country
Continue to equinest.nl