Winterdekens voor paard en pony

Wanneer kou, regen, sneeuw en wind overheersen tijdens het winterseizoen, is het goed om je paard te beschermen met een passend buitendeken of winterdeken. Winterdekens voor paarden zijn er in vele uitvoeringen en variërende diktes zodat je het optimale voor het klimaat waarin je woont kunt vinden.
Lees meer
De belangrijkste functie van een winterdeken is om het paard droog en warm te houden op de rug. Bij ons op Horseonline vindt u een breed assortiment aan kwaliteitsdekens van bekende merken. Lees verder voor meer gedetailleerde informatie over winterdekens.

Paardendekens van 100-400g

Onze winterdekens en buitendekens zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, variërend van 0-400 gram vulling, wat je paard volledige bescherming biedt afhankelijk van het weer. Over het algemeen gebruikt men dikkere dekens in de noordelijke delen van het land waar het kouder is. Maar naast het aantal graden onder nul, is het ook goed om rekening te houden met bijvoorbeeld wind en neerslag die het noodzakelijk kunnen maken om een dikker deken te gebruiken en vooral waterdicht. Als je paard erg actief is in de wei, kan hij warm worden onder zijn deken, zorg er dan voor dat je een ademend deken hebt en het moet ook bij voorkeur duurzaam zijn, dat wil zeggen een hoge Denier hebben en liefst ripstop wat een goede functie is voor duurzaamheid.

Paardendekens met afneembare voeringen

We hebben ook dekbedden met uitneembare binnenhoezen, ook wel liners genoemd, die het ongelooflijk gemakkelijk maken om de dikte te wisselen en aan te passen aan het seizoen. Uitneembare liners vergemakkelijken ook het wassen omdat je alleen de binnenhoes wast en de buitenhoes zijn oorspronkelijke impregnering langer kan behouden.

Winterdeken met hals

Over het algemeen is de nek niet zo gevoelig voor kou, maar als je een geschoren of gevoelige paard hebt, kan het goed zijn om ook de nek te beschermen bij slecht weer. Dekens met een hals kunnen ook nuttig zijn bij zware neerslag, omdat ze voorkomen dat sneeuw/water langs de nek naar beneden loopt en op de schouder onder het deken komt, wat kan gebeuren als je een deken zonder hals hebt. Men ervaart dat het deken water binnenlaat. Heb je dan een deken met hals, dan vermijd je dit en blijft het paard langer droog.
Sluiten
Filteren Filteren

Dina val

Maat
100 105 110 115 120 125 130 135 140 145 155 160 165 55 60 65 70 75 80 85 90 95
Kleur
Blauw Bruin Grijs Groen Meerkleurig Rood Zwart
Merk
Visa produkter
Product 1-32 van 34
Buiten deken Amigo Bravo 12 100g Bruin
30
€121.77 €173.95
Winterdeken Rambo Original T/O 400g Groen/Rood
40
€212.97 €354.95
Inloggen
Choose country
Continue to equinest.nl