Regendekens - regenbescherming voor paard en pony

We hebben een breed assortiment regendekens voor paard en pony, met de focus op hoge kwaliteit en comfort. De meeste paarden kunnen goed tegen de regen, mits ze niet geschoren zijn. Maar er zijn veel goede redenen om een regendeken te gebruiken, zoals bijvoorbeeld als het paard geschoren is, of als het zowel regent als waait.
Lees meer
of als het gure weer lang aanhoudt. Als men een geschoren paard heeft, is het voor velen essentieel om het paard tegen de regen te beschermen, aangezien een geschoren paard de natuurlijke bescherming mist die de ongeschoren vacht biedt.

Belangrijke eigenschappen van een regendek

Hier vindt u regendeken van enkele van de beste merken op de markt. Er zijn tegenwoordig veel verschillende functies en eigenschappen van regendeken, het is belangrijk dat u degene vindt die bij de behoeften van uw paard past. Er zijn enkele factoren die u moet weten, omdat deze meestal van grote invloed zijn op de keuze van het regendek;

  • Moet het deken meerdere uren regen, misschien wel de hele dag doorstaan? Kies dan een deken met een zo hoog mogelijke waterkolom.
  • Heb je een paard dat zijn dekens kapot maakt? Zoek naar een deken met een hoge duurzaamheid, dit wordt aangegeven in denier. Sommige dekens hebben zelfs een garantie van meerdere jaren en dekens van het materiaal ballistic nylon zijn extreem slijtvast.
  • Moet het deken gebruikt worden tijdens de zomer of bij kouder weer? Er zijn zowel ongevoerde als gevoerde regendekens. Een tip als je beide wilt hebben, is om de dekens met liners te bekijken, dan krijg je zowel een ongevoerd schuifdeken als een dikker deken waarbij je met liners kunt aanvullen bij koudere temperaturen. De voordelen zijn talrijk, bijvoorbeeld bij het wassen, aangezien je alleen de binnendeken hoeft te wassen zodat de schelp zijn impregnering lange tijd kan behouden. Het is ook een goed alternatief qua prijs.
  • Heeft het paard snel last van schuurplekken door dekens, bijvoorbeeld bij het schoudergedeelte? Dan is nylon als binnen voering meestal de beste keuze, het kan ook goed zijn met hoge schoftplooien zodat het deken niet tegen de schouder ligt.
  • Deken met of zonder hals? Het paard is eigenlijk niet zo gevoelig op de hals, maar bij echt guur weer met zowel wind als regen kan het natuurlijk fijn zijn om meer bescherming te hebben. Een regendeken met hals kan ook slim zijn om de reden dat er bij veel regen water langs de hals naar binnen kan lopen en naar beneden op de schoft onder de deken als je een deken zonder hals hebt. Je hebt het gevoel dat het deken water doorlaat. Als je dan een deken met hals hebt, vermijd je dit en blijft het paard langer droog.
Sluiten
Filteren Filteren

Dina val

Kleur
Blauw Bruin Grijs Groen Meerkleurig Wit Zwart
Maat
100 105 110 115 120 125 130 135 140 145 155 160 165 175 75 80 85 90 95 Groot Medium Small X-Large XX-Large
Merk
Visa produkter
Product 1-32 van 36
Amigo Bravo 12 Lite 0g Marineblauw
V.a. €126.99
Buiten deken Amigo Bravo 12 100g Bruin
30
€121.77 €173.95
Regendeken Amigo Plant Dye 50g Lichtblauw
25
€167.24 €222.99
Inloggen
Choose country
Continue to equinest.nl