Kalmerend - supplement voor paard en pony

Wat zijn kalmerende voedingssupplementen?

Er zijn verschillende soorten kalmerende supplementen die zijn aangepast aan verschillende situaties of aan verschillende soorten stress of disbalans bij het paard. Over het algemeen bestaan de supplementen vaak uit verschillende soorten kruiden en elementen en zijn ze zowel in vloeibare vorm als in poedervorm beschikbaar.
Lees meer
Monnikspeper en magnesium zijn veelvoorkomende ingrediënten in dit type voedingssupplementen. Monnikspeper (kuisboom) is een kruid dat de hormonen balanceert en magnesium is een element (een aardalkalimetaal) dat bekend staat om zijn ontspannende effect en het verbeteren van concentratie. Zowel monnikspeper als magnesium worden ook veelvuldig gebruikt in de menselijke voeding.

Waarom kalmerende voedingssupplementen geven?

Situaties waarin paarden gestrest, explosief of misschien zelfs agressief worden, kunnen problemen veroorzaken in de omgang met ons mensen. Een gestrest en nerveus paard is niet alleen een probleem voor de mens maar betekent natuurlijk ook onnodig lijden voor het paard. Stress kan leiden tot verminderde prestaties, wat niet wenselijk is in bijvoorbeeld een wedstrijdcontext. Alle paardenmensen hebben waarschijnlijk wel eens situaties meegemaakt waarin een paard gestrest werd of merkbaar beïnvloed in zijn humeur om verschillende redenen. Het mag niet zo ver komen dat de situatie gevaarlijk wordt en men riskeert schade aan zowel paard als mens. Gelukkig is er hulp beschikbaar. Zorg dat je paard een goede, rustige en veilige ervaring heeft door kalmerende supplementen toe te voegen wanneer dat nodig is. Alles om een veiligere paardenhantering en een aangenamere ervaring voor zowel jou als het paard te verzekeren. Hier vind je bewezen samenstellingen van natuurlijke supplementen, met als doel een meer harmonieuze en rustige paard dat presteert naar zijn volledige potentieel.

Wanneer kan het goed zijn om kalmerende supplementen te gebruiken?

Sommige paarden zijn van nature meer explosief en hebben misschien meer of minder altijd een kalmerend supplement nodig, terwijl voor anderen het relevant kan zijn in situaties die stress veroorzaken of tijdens hengstigheid als de hormonale onbalans de merrie sterk beïnvloedt of als bijvoorbeeld een ruin "hengstig" of agressief lijkt. Sommige producten worden meer continu gebruikt, lees altijd op het specifieke product hoe het gebruikt dient te worden. Let ook op dat sommige producten voorzien zijn van een wachttijd. Voorbeelden van situaties waarin kalmerende voedingssupplementen kunnen helpen zijn:

  • Bij het laden, beslaan of trimmen. Situaties tijdens de omgang die stress kunnen veroorzaken.
  • Op wedstrijdlocaties. Let er dan op dat alleen producten zonder wachttijd worden gebruikt.
  • Tijdens bronst of hormonale onbalans.
  • Overtollige energie bij bijvoorbeeld convalescentie. Een paard moet natuurlijk energiek zijn en veel energie hebben, maar als het bijvoorbeeld geblesseerd is en rustig aan moet doen, is dat geen goede combinatie. Een herstellend paard dat normaal veel getraind wordt, heeft opeens veel overtollige energie die het anders gewend is kwijt te raken.
Sluiten
Filteren Filteren

Dina val

Merk
Visa produkter
Product 1-14 van 14
Liksteen Mini Original 650g
€10.99
Liksteen Mini Mint Balancer 650g
€10.99
Stalbal Gastro 1,8kg
Koop!
€41.68
Stalbal Prequalm 1,8kg
€41.68
Monnikspeper
Eclipse Biofarmab
V.a. €10.99
Stalbal Herbs 1,8kg
Koop!
€41.68
Stalbal Elyte 1,8kg
Koop!
€41.68
Rust 800 g
Cavalor
Koop!
€62.95
Stalbal Crib Biting 5,15 kg
€83.44
Focus 600 g
Trikem
Koop!
€29.99
Inloggen
Choose country
Continue to equinest.nl