Supplementen voor de gewrichten van het paard

Paardengewrichten worden zwaar belast en moeten zowel maximale beweeglijkheid als maximale stabiliteit kunnen bieden. Gewrichten hebben beweging nodig om gezond te blijven, maar een te hoge belasting kan leiden tot problemen zoals pijn en ontstekingen. Tegenwoordig zijn er op de markt uitstekende producten beschikbaar die de mobiliteit van gewrichten bevorderen en pijn en ontstekingen helpen voorkomen. Hier presenteren wij ons assortiment van hoogwaardige supplementen die een goede gewrichtsfunctie bij het paard ondersteunen.
Lees meer

Wanneer heeft het paard supplementen voor de gewrichten nodig?

Het is natuurlijk moeilijk te beoordelen omdat het individueel is, maar over het algemeen kan men supplementen voor de gewrichten zowel preventief gebruiken om het paard gezond en beweeglijk te houden als ter ondersteuning van een paard met verminderde gewrichtsfunctie. Supplementen voor de gewrichten van het paard kunnen dagelijks preventief worden gebruikt voor paarden die blootgesteld worden aan een hoge trainingsbelasting. Omdat het paard zijn eigen vermogen om hyaluronzuur te produceren afneemt naarmate het paard ouder wordt, raden we ook aan om supplementen te gebruiken voor oudere paarden die misschien verminderde mobiliteit hebben of snel stijf worden.

Zo werken de gewrichten van het paard

De gewrichten die de verbinding vormen tussen twee botten hebben als taak om de botten in een of meer verschillende hoeken te kunnen buigen. In het gewricht bevindt zich een stroperige vloeistof - hyaluronzuur of gewrichtsvloeistof - wiens taak het is om te smeren en te werken als schokdemper zodat het gewrichtskraakbeen van de beide botten niet tegen elkaar schuurt. Een gezond paard produceert eigen gewrichtsvloeistof wanneer het nodig is, maar bij zware belasting lukt het niet altijd om bij te houden met herstellen en nieuwe gewrichtsvloeistof aan te maken en dan kan een supplement van hyaluronzuur goed zijn.

Verschillende supplementen voor gezonde gewrichten

Naast hyaluronzuur dat van nature in het paardengewricht wordt geproduceerd, kan men het paard ook andere supplementen geven die gezonde gewrichten bevorderen en bijdragen aan een goede beweeglijkheid. Een voorbeeld van zo'n supplement is Glucosamine, dat ook een lichaamseigen stof is. Glucosamine is bedoeld om voeding te geven aan kraakbeen, pezen en ligamenten in het lichaam en om slijtage tegen te gaan.
Sluiten
Filteren Filteren

Dina val

Merk
Visa produkter
Product 1-16 van 16
Hyaluron 100
5
V.a. €35.14 V.a. €36.99
MSM 100
Eclipse Biofarmab
V.a. €29.99
Grove Rozenbottelpoeder
V.a. €24.99
BioGlucomin+HA 450 g
Eclipse Biofarmab
Koop!
€58.99
Fijn gemalen Rozenbottelpoeder BIO
V.a. €19.99
Glucosamine
V.a. €26.99
Rozenbottelpellets BIO 1,5 kg
Koop!
€19.99
MSM
Trikem
V.a. €22.99
Lijnzaadolie 2.5L
Eclipse Biofarmab
Koop!
€28.99
Duivelsklauwpoeder 600 g
Eclipse Biofarmab
Koop!
€30.99
Lijnzaadolie 1L
Eclipse Biofarmab
Koop!
€12.99
Jointbuilder 450g
Eclipse Biofarmab
Koop!
€48.99
Lijnzaadolie 5L
Eclipse Biofarmab
Koop!
€42.99
BioGlucomin 450g
Eclipse Biofarmab
Koop!
€23.99
Inloggen
Choose country
Change country
Continue to equinest.nl