Buitendekens

Paarden en pony's kunnen over het algemeen goed omgaan met het buiten zijn in koud weer, maar regen, sneeuw en wind kunnen hun weerstand beïnvloeden wanneer de kou begint door te dringen. Als de vacht van het paard nat wordt, verslechtert het vermogen van het paard om lichaamswarmte vast te houden. Als de weersomstandigheden ook nog eens winderig zijn, verliest het paard snel zijn lichaamswarmte als het niet goed gewend is aan de omstandigheden.

Lees meer

Een buitendeken helpt om te beschermen tegen neerslag, wind en zelfs zeer lage temperaturen. Buitendekens zijn er in alles van lichtereschelp- en regenjassen, die goed passen bij de herfst, tot dikkewintertdekens, die geschikt is voor de wintermaanden.

Zo kies je het juiste buitendeken voor je paard en pony

Welke buitendeken u moet kiezen hangt af van meerdere factoren. Zoals hierboven vermeld, hebben verschillende buitendekens verschillende toepassingen. Sommige zijn bedoeld voor wat warmere temperaturen bij neerslag, andere zijn bedoeld voor extreem koude omstandigheden.

Naast de externe factoren moet je ook rekening houden met de eigen behoeften van het paard. Of het paard geschoren is of niet, kan het grootste bepalende deel in je keuze zijn. Daarnaast moet je natuurlijk ook het model en de maat van het buitendeken aanpassen zodat de pasvorm zo goed mogelijk is en het risico op schuren op je paard minimaliseert.

Als je paard of pony gevoelig is voor schuren, kun je jouw buitendeken aanvullen metpeesbeschermersen/ofmanschappenvoor beter comfort.

Vind de juiste maat voor het buitendeken

Net zoals de maat van alle paardendekens meet je de ruglengte van het paard, van de schoft tot aan het begin van de staart, om de maat van je buitendeken te bepalen. Normaal gesproken lopen de maten vanaf 105 cm, waarbij elke maat met 5 cm toeneemt, tot aan 165 cm. Als je paard of pony tussen twee maten in zit, adviseren we je om naar boven af te ronden zodat het paard zich vrij kan bewegen. Let echter op dat het deken nooit te los mag zitten op het paard, aangezien schuren snel optreedt door de wrijving als gevolg van het schuiven van het deken wanneer het paard buiten beweegt. Het buitendeken moet mooi aansluiten rond de borst zonder los te zitten, maar ook op zo'n manier dat je geen probleem hebt om het aan te trekken en vast te maken, dus ook niet onderaan bij de singels. Staartriemen en singels moeten redelijk los zitten, zodat het paard met gemak kan gaan liggen en rollen zonder dat iets strak over de buik spant, maar ze mogen nooit zo los zitten dat het paard het risico loopt om verstrikt te raken en met de benen vast te komen te zitten buiten in de wei. Denk er ook aan dat een buitendeken dat goed past, ook over de schoft moet liggen, en niet eronder.

Pas je buitenjas thuis.

In ons ruime assortiment kunt u er zeker van zijn dat u een outdoordeken vindt die zowel bij uw paard als bij uw persoonlijke smaak past - en natuurlijk kunt u het thuis uitproberen en omruilen als het onverhoopt niet zou passen. Leg bij twijfel over de maat gerust een laken of een ander dun doek tussen het paard en het deken wanneer u het door u bestelde outdoordeken wilt passen, om te voorkomen dat haar en vuil blijven kleven aan een deken dat mogelijk teruggestuurd moet worden. Lees meer over wat er geldt voor omruilingen en retouren in onzekoopvoorwaardenPunktuationstecken behåller sin form och översätts inte, så ditt inlägg ". " skulle också vara ". " på nederländska.

Net zoals metrijdkledingkan zelfs dekens verschillen in grootte van verschillende merken en fabrikanten. Sommige buitendekens kunnen bijvoorbeeld smaller of breder aanvoelen wat betreft het model, terwijl andere bijvoorbeeld een hogere schoft kunnen hebben. Bij ons vindt u buitendekens van bekende merken zoals onder andereBucasenLippo, om nog maar te zwijgen over de onmetelijk populaire collecties Amigo en Rambo vanHorseware. Zodra je een buitendeken hebt gevonden die past bij je paard, kan het handig zijn om te onthouden welk merk het was, zodat je het niet opnieuw hoeft te testen wanneer het tijd is voor een nieuwe!

Uitrijdeken – met hals of zonder hals?

Buitendekens zijn vaak verkrijgbaar met een hals. Het voordeel van een buitendeken met een hals is dat het halsdeel helpt om het paard extra te beschermen tegen weer en wind. Het kan ook bescherming bieden tegen vliegen en andere insecten die erg opdringerig kunnen zijn tijdens het buitenverblijf van het paard. De meeste dekens die geleverd worden met een hals hebben een afneembare hals, maar er zijn ook modellen met een vaste hals. Het is ook meestal mogelijk om een aparte hals voor je buitendeken aan te schaffen, en uiteraard hebben wij ook een assortiment van apartehalsonderdelenvoor jou om uit te kiezen - controleer gewoon in de productbeschrijving of het halsgedeelte compatibel is met jouw specifieke buitendeken.

Sluiten
Filteren Filteren

Dina val

Maat
100 105 110 115 120 125 130 135 140 145 155 160 165 175 55 60 65 70 75 80 85 90 95 Groot Medium Small X-Large XX-Large
Kleur
Blauw Bruin Grijs Groen Meerkleurig Rood Wit Zwart
Merk
Overgangsdekens Regendekens Wintertdekens
Visa produkter
Product 1-32 van 69
Regendeken Freedom Turnout Light 0g Marineblauw
15
V.a. €60.98 V.a. €71.74
Amigo Bravo 12 Lite 0g Marineblauw
V.a. €126.99
Irish Turnout 50g Marine/Goud
15
V.a. €92.65 V.a. €109
Irish Turnout 50g Zwart/Goud
15
V.a. €92.65 V.a. €109
Winterdeken Rambo Original T/O 400g Groen/Rood
40
€212.97 €354.95
Regendeken Amigo Hero 900 50g Blauw
15
€79.04 €92.99
Buiten deken Amigo Bravo 12 100g Bruin
30
€121.77 €173.95
Inloggen
Choose country
Change country
Continue to equinest.nl