Een sjabrak heeft meerdere doeleinden. Het moet enerzijds het paard beschermen en anderzijds het zadel beschermen. Het dient ook als een accessoire en voegt een vleugje luxe toe aan jouw en de uitrusting van je paard. Om deze redenen hebben we bij Horseonline een breed assortiment stijlvolle en luxueuze sjabrakken verzameld, van een grote selectie bekende merken, zodat jij het juiste kan vinden - ongeacht in welke discipline je deelneemt met je paard of pony.
Beste sjabrakken voor jou en je paard
Het aanbod van sjabrakken, zowel online als in fysieke winkels, is tegenwoordig ongelooflijk groot. Er zijn oneindig veel merken en modellen om uit te kiezen, en de kwaliteit varieert natuurlijk dienovereenkomstig. Het kan moeilijk zijn om te weten welke van alle opties het beste sjabrak is voor jou en je paard. Het model van je zadel is bepalend voor welk model je sjabrak moet hebben. Rijd je in een dressuurzadel, dan moet je kiezen voor eendressuur zadeldek, en als je in een springzadel rijdt, moet je eenzadeldekjeOok al rijd je in een veelzijdigheidszadel, het is aan te raden om een springzadeldek te kiezen, of een veelzijdigheidszadeldek zoals ze soms ook genoemd worden. Dit omdat de vorm van de zadelklep meestal te rond is om bij een dressuurzadeldek te passen. Naast design en uiterlijk zijn er echter meer factoren om over na te denken. Afgezien van het voor de hand liggende zoals de afmetingen en grootte van het zadeldek, moet je ook rekening houden met bijvoorbeeld materiaal, comfort en functie. Wij willen je de beste voorwaarden geven om tevreden te zijn, daarom leiden we je hier door vragen en overwegingen, en bieden tegelijkertijd een breed assortiment zadeldekjes aan, in spring-, dressuur- en veelzijdigheidsmodellen, die allemaal de gemeenschappelijke delers hebben van smaakvol design en goede kwaliteit met doordachte details. In ons assortiment vind je alleen gevestigde, betrouwbare merken zoals onder andereBack on TrackenKingslandbovendienEskadronenCavalleria ToscanaPunktuationstecken behåller sin form och översätts inte, så ditt inlägg ". " skulle också vara ". " på nederländska.
Houd rekening met de gegevens van het sjabrak bij uw aankoop.
Een sjabrak is eigenlijk niet een must. Een zadel moet van zulke goede kwaliteit zijn, en uitgeprobeerd voor optimale pasvorm op je paard of pony, dat geen onderlegger nodig zou moeten zijn. In de meeste gevallen gebruikt men eerder een sjabrak omdat men zijn uitrusting wil beschermen tegen het paard. Een zadel is een dure investering en om de duurzaamheid ervan te verhogen en te verzekeren dat het niet beïnvloed wordt door vuil en zweet, is een sjabrak een must.
Om niet het zweet in te sluiten moet je nadenken over je materiaalkeuze. Een functioneel materiaal dat snel droogt en vocht afstotend is, is over het algemeen een vereiste, tenzij het een ongewoon koude dag is en je alleen maar een rustige sessie gaat doen waarbij het paard niet zweet. Net zoals je niet zou gaan hardlopen in jeans en een shirt dat het zweet insluit, moet je ook geen zadeldekjes kopen en gebruiken die dezelfde eigenschappen hebben.
In sommige gevallen is het moeilijk om een zadel te vinden dat perfect zit en dan kan het sjabrak op meerdere manieren hulp bieden. Sjabrakken zijn bijvoorbeeld gevuld om te zorgen voor een extra schokdempend effect, sommige meer dan andere. Ze kunnen ook helpen om het zadel op zijn plaats te houden, vooral als het is voorzien van een siliconen coating of een ander type anti-slip. Ook eenzadelkussenkan bijdragen met hulp voor beide bovengenoemde problemen.
Bijpassend zadeldekje en capuchon – voor stijlvolle combinaties
Het esthetische aspect mag niet onderschat worden. Vooral op de renbaan wil je natuurlijk als combinatie een aangenaam totaalbeeld presenteren. Je kunt je zadeldekje bijvoorbeeld matchen met debeenwinders, jouwrijdkledingof met eenkap. Of je nu de voorkeur geeft aan een strakke uitstraling, met een zwart of wit zadeldekje, typisch voor de dressuur, of dat je kleurrijke zadeldekjes in groen, roze, oranje of rood wilt, wat misschien populairder is bij het springen, je kunt met gemak vinden wat je zoekt bij ons. We hebben ook een groot aanbod van zadeldekjes met glitter en bling, onder andere vanEquilineen hun mateloos populaireschabrak met E-logoEen ander luxe alternatief is sjabrakken met details van schapenvacht of pluis, die ook gemakkelijk gecombineerd kunnen worden metscheenbeschermersin dezelfde uitvoering voor een uniforme uitstraling.Kentuckyis een goed voorbeeld van een merk dat precies dit aanbiedt. Ze staan bekend om hun veganistische producten met kunstbont.
Hoe moet een sjabrak liggen om schuurplekken en drukpunten te vermijden?
De schoft is een van de gevoeligste delen van een paard, en een schabrak dat niet is genaaid om druk op de schoft te vermijden zal ongemak veroorzaken. Het veroorzaakt ongeveer hetzelfde gevoel alsof je het schabrak aan elke kant van het paard zou trekken. Goed genaaide schabrakken die ruimte bieden aan de rug en schoft zijn de investering waard. Tegenwoordig worden de meeste schabrakken meer of minder op deze manier genaaid, met schoftvrijheid. Maar een iets duurder schabrak is vaak aanzienlijk stabieler en blijft beter op zijn plaats dan een schabrak dat is gemaakt van goedkoper materiaal dat gemakkelijk kan omvouwen.
Het sjabrak mag verder geen plooien onder het zadel hebben die schuurplekken of ongemak kunnen veroorzaken. Het sjabrak moet vlak onder het zadel liggen en vooraan omhoog getrokken worden zodat het gelijk ligt met de voorkant van het boom, om te vermijden dat het op de schoft drukt - vooral wanneer je jouw hebt aangespannen.singelBegin altijd met het plaatsen van uw sjabrak verder naar voren dan waar het eigenlijk hoort te liggen en trek het dan naar achteren op de juiste positie, om ervoor te zorgen dat alle haren in de goede richting liggen, opnieuw om het risico op schuurplekken en ongemak te minimaliseren.
Zijn klittenbandsluitingen nodig om het zadeldekje op zijn plaats te houden?
Dit kan een beetje verschillen per geval. Traditioneel gezien zit er een bevestiging aan de singel en een bevestiging aan de voorkant. Tegenwoordig worden echter veel schabrakken gemaakt met slechts een van deze opties, dus de beste manier voor jou om te ontdekken of het nodig is, is door te kijken hoe de schabrakken die je nu hebt bewegen. Als de gespen niets toevoegen dan schuren ze alleen maar onnodig op het zadel en dan kun je net zo goed een schabrak zonder kiezen, om je zadel zo veel mogelijk te sparen.
Hoe vaak moet je een zadeldekje vervangen?
Hoe vaak je jouw sjabrak moet vervangen hangt helemaal af van hoe vuil het is. Als je een paard hebt dat veel en intensief getraind wordt, moet je het vaak vervangen, omdat het bezweet raakt. Als je zorgvuldig bent met het poetsen van je paard voordat je de uitrusting opzet, en daarna niet het paard bezweet rijdt, hoef je het niet zo vaak te wisselen. Het is echter belangrijk dat je het af en toe toch vervangt, omdat het stof, haaruitval en bacteriën verzamelt na verloop van tijd waar je paard op kan reageren. Om het niet al te vaak te moeten wassen, kun je er een gewoonte van maken om de haren van de onderkant te borstelen en het sjabrak uit te hangen om te drogen na een bezweet rijmoment. Investeer in ten minste twee sjabraken, zodat je er altijd eentje hebt om te gebruiken terwijl de andere in de was ligt.