Ademhaling & luchtwegen - supplementen voor paard en pony

Net zoals wij mensen kunnen ook paarden last hebben van luchtwegproblemen of gevoelige luchtwegen die snel geïrriteerd raken door bijvoorbeeld stof en pollen. Feit is dat luchtwegproblemen een van de meest voorkomende ziektes bij paarden zijn en dat hangt vaak samen met een verzwakt immuunsysteem. Hier vind je voedingssupplementen die bijdragen aan het gezond houden van de luchtwegen van het paard en het ondersteunen van een goede ademhaling.
Lees meer

Voedzame kruiden en essentiële oliën

Natuurlijke kruiden en etherische oliën helpen onder meer om de luchtwegen van paarden te reinigen en te openen en bacteriën en ziekteverwekkende organismen weg te houden. Kruiden en etherische oliën zijn ook nodig om bronchiaalslijm voldoende vloeibaar te houden zodat de longen vrij kunnen blijven van schimmels en bacteriën. Een rijke kruidenflora in het ruwvoer met veel kruiden draagt bij aan een sterk immuunsysteem. Als het ruwvoer karigere hoeveelheden verschillende kruiden bevat, krijgt het paard niet evenveel van de belangrijke sporenelementen en etherische oliën binnen die helpen het immuunsysteem sterk te houden. Hier vindt u producten van hoge kwaliteit die zowel preventief werken tegen verminderde longfunctie als helpen om een goede gezondheid in het luchtwegenstelsel van het paard te ondersteunen.

Voorkom luchtwegproblemen bij paarden

Ademhalingsproblemen zoals hoesten, bemoeilijkte ademhaling of neusvloei kunnen erop wijzen dat het paard een gebrek heeft aan of onvoldoende belangrijke kruiden in zijn ruwvoer binnenkrijgt. Dan kan het een goed idee zijn om supplementen te geven die bijvoorbeeld kruiden of andere stoffen bevatten die de gezondheid van de luchtwegen bevorderen. Voorbeelden van slijmoplossende kruiden die helpen de luchtwegen te openen zijn kamille, pepermunt, anijs, komijn, tijm en venkel. Dit zijn gangbare ingrediënten in supplementen die de luchtwegen bevorderen voor zowel paard als mens. Ook rode biet is iets dat zeer populair geworden is voor paarden, maar dit wordt ook veel gebruikt door sporters. Rode biet stimuleert het zuurstofopnamevermogen van het lichaam en wordt gezegd de herstelling te versnellen en het uithoudingsvermogen te verhogen.

Slijmoplossend middel voor paarden die hoesten

Paarden kunnen ook gewone verkoudheden, hoest en slijmvorming hebben, en dan kan het goed zijn om iets te geven dat dit vermindert. Hier vindt u supplementen die helpen om de bovenste luchtwegen te openen met als doel de ademhaling bij het paard te verbeteren. Dit helpt goed tegen bijvoorbeeld hoesten dat veroorzaakt wordt door irritatie.
Sluiten
Filteren Filteren

Dina val

Merk
Visa produkter
Product 1-5 van 5
Biet 650g
Eclipse Biofarmab
Koop!
€25.99
Bronchix Vloeibaar 1 L
Koop!
€66.95
Stalbal Herbs 1,8kg
Koop!
€41.68
Inloggen
Choose country
Change country
Continue to equinest.nl