Zadelgordel voor paard & pony

Een singel vervult een aantal belangrijke functies naast de meest voor de hand liggende, om het zadel op zijn plaats te houden. Het zou zorgvuldig uitgekozen moeten worden, vooral gebaseerd op het gebruiksdoel en de specialisatie, maar ook op bijvoorbeeld de anatomie van het paard.

Lees meer

Welke singel moet je kiezen?

De overgrote meerderheid kent de verschillende basistypes van singels:
  • De klassieke,strakke singelPunktuationstecken behåller sin form och översätts inte, så ditt inlägg ". " skulle också vara ". " på nederländska.
  • Dressuur singel, die een korte singel is, aangepast aan het dressuurzadel met zijn lange riemen.
  • samenwerkingsverbandde magplaat, ofspringpaardzoals het ook wel genoemd wordt, dat gebruikt wordt als bescherming bij het springen, zodat het paard zijn buik niet stoot met zijn hoeven wanneer het over hindernissen springt.
Uitgaande van deze typen zijn er ook een paar verschillende variaties die handig kunnen zijn om te weten:
  • JongpaardgordelEen jonge paardensingel is in principe als een gewone singel, maar vaak iets smaller, met stevige vulling en elasticiteit alleen aan één kant, om te voorkomen dat deze te strak wordt aangespannen en daarmee de jonge paard een slechte ervaring krijgt.
  • Anatomische singelsDe meeste singels in het midden- en hogere segment houden vandaag de dag rekening met de anatomie van het paard, maar sommige doen dat net iets extra, vaak door een bredere vormgeving rond het borstbeen en de borstspieren. Vaak hebben ze ook een gebogen vorm of zijn ze uitgevoerd met vrijliggende delen om de natuurlijke bewegingen van het paard minimaal te beïnvloeden.
Bij ons vindt u een breed assortiment aan singels die zowel een goede pasvorm, het hoogste comfort als een hoge duurzaamheid bieden. Ons aanbod bestaat enkel uit erkende merken zoalsLippo,Glen Gordon,HansboenStübben, zodat je zeker kunt zijn van een goede keuze – ongeacht wat je kiest.

Een anatomische singel is de beste keuze voor je paard

Zoals hierboven vermeld, komen de meeste singels vandaag in een anatomische en ergonomische vormgeving, om je paard de beste pasvorm en comfort te bieden. Ongeacht of je op zoek bent naar eendressuursingelofspringpaardkun je ervoor zorgen dat hij goed ligt, voldoende drukontlasting biedt, bewegingsvrijheid toelaat en geen schuren of ander ongemak veroorzaakt door te investeren in een anatomische singel.

De anatomische singel kan er anders uitzien, en afhankelijk van hoe je paard eruitziet, moet je rekening houden met het ontwerp van de singel. Voor een paard met een normale lichaamsbouw en een normale singelpositie werkt een rechte singel met uitsnijdingen uitstekend. Heb je echter een paard waarbij de singelpositie dichter bij de elleboog ligt, dan kan een asymmetrische singel een optie zijn. Deze is alleen aan de voorkant bij de ellebogen uitgesneden, maar recht aan de achterkant, waardoor de singel goed ligt en veel ruimte biedt voor de benen. Voor een paard met een kortere rug, een grotere borstkas en/of buik is een naar voren gebogen singel met uitsnijdingen voor de ellebogen de beste keuze. Dit ontwerp zorgt ervoor dat er meer ruimte is voor de buik en de borstkas en voorkomt tegelijkertijd dat de singel naar voren glijdt. Voor een meer atletische anatomie is een dergelijke singel, maar dan gebogen in de andere richting, optimaal. Dit omdat de vorm, die in dit geval naar achteren gebogen is, voorkomt dat de singel in plaats daarvan naar achteren glijdt.

Singelgordels met pluis, fluff en schapenvacht.

Schapenvacht wordt vaak als detail op veel singels gebruikt en biedt een goede functie wanneer het gaat om het bieden van een zachte contactoppervlakte. Het is extra goed voor paarden met een gevoeliger huid, die gemakkelijk schuurplekken krijgen. Het schapenvacht is tegenwoordig meestal kunstmatig en wordt van alles genoemd, van kunstmatig schapenvacht tot pluis en dons. Sommige singels komen met vast of afneembaar pluis, dat ofwel alleen de scherpste randen bedekt, waar het paard het gemakkelijkst schuurplekken krijgt, of de hele singel, voor optimale bescherming. Er is echter ook losse singelpluis te koop die je op elke willekeurige singel kunt bevestigen, dit wordt doorgaans singelbuis of singelbescherming genoemd, en is ook verkrijgbaar in andere materialen dan pluis. Een merk dat bekend staat om zijn volledig veganistische assortiment en zijn producten van kunstleer isKentucky, die onder andere een groot assortiment aan hoogwaardige singels biedt.

Denk hieraan wanneer je een singel gaat kopen

In de basis zijn er drie verschillende materialen die veel gebruikt worden als het om singels gaat. Textiel is vaak een betaalbaar alternatief dat beschikbaar is voor zowel standaard singels als dressuursingels. De andere opties zijn leer of kunstleer, iets dat bij alle modellen te vinden is, dus ook bij springsingels met buikflap en anatomische singels. Deze materialen kosten vaak meer om aanvankelijk te kopen, maar zijn slijtvast, duurzaam en hebben aanzienlijk hogere kwaliteit, wat jou een goede zadelsingel geeft voor vele jaren en die bovendien comfortabel is voor het paard.

Naast de keuze van het materiaal is het goed om na te denken over welke andere uitrusting je eventueel zou willen gebruiken bij de gording, aangezien dit ook je keuze voor de gording zou moeten beïnvloeden.Martingaal,barenen andere soorten vanhulpteugelsvereist vaak bevestigingen in de singel, dus om dit type uitrusting te kunnen gebruiken heb je een singel nodig die de mogelijkheid hiertoe biedt.
  • D-ringen:Deze zijn vaak geplaatst op drie plaatsen op de singel, een aan elke zijde en een tussen de voorbenen, op een springgordel of normale singel en alleen tussen de voorbenen op een dressuursingel.
  • Karabijnhaak:Deze zit in het midden van de buikplaat en is de voorkeur om een borst in te bevestigen, omdat deze echt stabiel zit.

Hoe moet de singel zitten?

De singel moet een handbreedte achter de elleboog van het paard zitten, dit om te voorkomen dat het paard schuurplekken krijgt en om het paard ongehinderd te laten bewegen.

Anatomische singel - welke richting?

Als je een gebogen singel hebt, kan deze in sommige gevallen naar voren gericht worden gebruikt en in andere gevallen naar achteren. Welke kant deze op moet draaien wordt bepaald door aan welke kant deze is uitgesneden. De uitsnijdingen zijn bedoeld om de voorbenen voldoende ruimte te geven en moeten daarom naar voren gericht worden. De reden dat de kromming van de singel in verschillende richtingen kan worden gedraaid, is omdat deze naar een bepaalde kant gebogen is, afhankelijk van het type paard waarvoor deze geschikt is. De naar voren gebogen singel is geschikt voor een paard met een korte rug, een grotere borstkas en/of een grote buik, omdat het meer ruimte biedt aan de buik en borstkas en tegelijkertijd voorkomt dat de singel naar voren glijdt. De naar achteren gebogen singel is voor het sportievere paard en voorkomt dat de singel in plaats daarvan naar achteren glijdt.
Sluiten
Filteren Filteren

Dina val

Categorieën
Allround Singels Buikplaten & Springtuigen Dressuur singels Singelstangentunnels
Kleur
Bruin Wit Zwart
Maat
100 105 110 115 120 125 130 135 140 145 150 35 40 45 50 55 60 61 65 70 75 80 85 90 96 OneSize
Visa produkter
Product 1-32 van 61
Buikplaat Cheval HG Zwart
€119.95
Zadelriem Sympatex Bruin
42
V.a. €17.48 V.a. €29.99
Zadelriem Cheval HG Zwart
€79.95
Singel V22 Bruin
31
€64.25 €92.99
Anatomische Singel Quick-Clean Bruin
30
€50.39 €71.99
Singel Jong Paard Bruin
€112.99
Anatomische Singel Bruin
€144.99
Buikflap Zwart
€194.99
Zadelriem Sympatex Zwart
42
V.a. €17.48 V.a. €29.99
Singel Sheepskin Bruin
€89.99
Buikflap Bruin
€194.99
Dressuur singel PVC HG Zwart
€46.95
Inloggen
Choose country
Change country
Continue to equinest.nl