Leerverzorging

Leer is een materiaal dat vaak wordt gebruikt voor producten die in de stal worden gebruikt, zoals hoofdstellen en zadels. Leer is een sterk, duurzaam en veelzijdig materiaal, maar het heeft regelmatig onderhoud nodig om in goede staat te blijven. Door op de juiste manier voor het leer te zorgen, kun je de levensduur van je producten verlengen en tegelijkertijd hun schoonheid en comfort behouden.
Lees meer

Lederbalsem en lederzeep

Er zijn verschillende soorten leerverzorgingsproducten die u kunnen helpen om voor uw lederen producten te zorgen. Een veelvoorkomend type product is lederbalsem, die wordt gebruikt om het leer te hydrateren en te beschermen. Lederbalsem kan helpen om scheurtjes en hardheid in het leer te voorkomen, terwijl het het leer een glanzende afwerking geeft. Een ander soort product is leerzeep, die wordt gebruikt om het leer te reinigen van vuil, stof en vet. Leerzeep is er in zowel vloeibare als vaste vorm, en is meestal aangepast om gebruikt te worden op verschillende soorten leer, ook synthetisch leer. Het is belangrijk om een leerzeep te kiezen die geschikt is voor het specifieke leer dat u wilt reinigen, aangezien sommige producten het leer kunnen beschadigen of afgeven op het leer.

Gekleurde schoensmeer en ledervet

Een derde type leerverzorgingsproduct is gekleurde schoenpoets en lederpolish. Gekleurde producten worden gebruikt om de kleur van het leer te herstellen nadat het is vervaagd of beschadigd. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en tinten, zodat je kunt kiezen welke het beste past bij het leer dat je wilt verbeteren. Het is belangrijk om een lederverf te kiezen die geschikt is voor het specifieke leer dat je wilt verven, aangezien sommige producten het leer kunnen beschadigen of de kleur niet goed vasthouden. Om op de juiste manier voor het leer te zorgen, is het belangrijk om de aanbevelingen op de verpakking van de verschillende leerverzorgingsproducten te volgen. Het is ook goed om enkele algemene tips te volgen als het gaat om leerverzorging.

Algemene adviezen

Ten eerste is het belangrijk om het leer droog te houden. Leer heeft de neiging om te schimmelen als het nat wordt, dus zorg ervoor dat je het leer goed afdroogt als het nat wordt. Het kan ook verstandig zijn om een leerimpregneermiddel te gebruiken om het leer tegen water en vocht te beschermen.

Ten tweede is het belangrijk om het leer regelmatig schoon te maken. Vuil, stof en vet kunnen op lange termijn schade toebrengen aan het leer, dus zorg ervoor dat je het leer regelmatig reinigt met een geschikte lederzeep. Zorg ervoor dat je het leer goed afdroogt na het schoonmaken, zodat het niet nat blijft.

Ten derde is het belangrijk om het leer te hydrateren. Leer heeft de neiging uit te drogen en broos te worden als het niet voldoende vocht krijgt. Gebruik een leerbalsem om het leer te hydrateren en scheurtjes en hardheid te voorkomen. Zorg er opnieuw voor dat het leer goed is afgedroogd nadat je de balsem hebt gebruikt, zodat het niet nat blijft.

Tot slot is het belangrijk om het leer te beschermen tegen de zon en warmte. Langdurige blootstelling aan zon en warmte kan het leer beschadigen, dus zorg ervoor dat je lederen producten op een koele en beschermde plek bewaart als ze niet in gebruik zijn, bijvoorbeeld de zadelkamer is een perfecte plaats.

Samenvatting

  • Leer heeft regelmatig onderhoud nodig om in goede staat te blijven.
  • Er zijn verschillende leerverzorgingsproducten, waaronder lederbalsem, lederreiniger en gekleurde producten.
  • Houd het leer droog, maak het regelmatig schoon, hydrateer het en bescherm het tegen de zon en hitte.
  • Door voor het leer te zorgen, kun je de levensduur van de producten verlengen en hun schoonheid en comfort behouden.
Sluiten
Filteren Filteren

Dina val

Merk
Visa produkter
Product 1-32 van 60
Effax Laarzenspons met glans
€5.99
Leder Crème Horsemans One Step 425 g
€15.99
Lederolie 400 ml
Eclipse Biofarmab
Koop!
€8.99
Lederbalsem 500 ml
Koop!
€10.99
Vloeibare Zadelzeep
V.a. €11.99
Effax Lederzeep Crème 400 ml
€12.99
Effax Lederbalsem 500 ml
€11.99
Lederzeep Leather Therapy Wash 473 ml
€25.99
Leer Balsem 400ml
Koop!
€32
Lederzeep Foam 200 ml
Koop!
€7.99
Poetsspons HG
Horse Guard
Koop!
€5.95
Lederbalsem Leather Therapy 473 ml
€26.99
Leer Balsem Belvoir Intensief 500ml
Koop!
€16.99
Leer Balsem Belvoir Spray Stap 2 500ml
Koop!
€16.99
Leerbalsem Curium 500ml
Koop!
€20.99
Inloggen
Choose country
Continue to equinest.nl