Zadelkussens - Verschillende functies & materialen

Het gebruik van zadelonderleggers is echt een wetenschap op zich. In veel gevallen gebruikt men een pad om de positie van het zadel aan te passen en deze beter te laten liggen, in andere gevallen kan men op zoek zijn naar een schokabsorberend effect, of om te voorkomen dat het zadel glijdt.
Lees meer
Iets wat goed is om in gedachten te houden, is dat het handig kan zijn om de hulp in te roepen van iemand die kundig is op het gebied, als je zelf niet zo ervaren bent, omdat de rug van het paard gevoelig is en het enorm belangrijk is dat het zadel goed past. Hier bespreken we enkele verschillende soorten zadelpads die handig kunnen zijn om te kennen:

  • Gelpad/Schokabsorberend:Schokabsorberende pads van verschillende soorten worden gebruikt, zoals de naam al doet vermoeden, om schokken op te vangen en worden breed ingezet door veel verschillende soorten ruiters en paarden. Een gelpad combineert vaak de voordelen van een anti-slip pad omdat het het zadel en de sjabrak op hun plaats houdt, terwijl het ook echt goede schokabsorberende eigenschappen heeft.
  • Geheugenschuim:Pads met een binnenkant van memory foam zijn sterk toegenomen in populariteit en hebben veel goede eigenschappen. Ze lijken deels drukverdelend te werken, maar ook op een goede manier schokabsorberend. Het voordeel is ook dat de pad zich vormt naar elke kleinste bult of oneffenheid van het paard, terwijl deze zich op dezelfde manier aanpast aan het zadel en daardoor een uitnivellerend effect kan hebben dat velen waarderen.
  • Schapenvacht pads:Kan fungeren als zowel een aanpassing als een schokdemper, hier is het de behoefte die leidt, samen met hoe het zadel ligt. Vandaag de dag zijn er schapenvacht pads in zowel klassiek schapenvacht maar ook in synthetische varianten. Synthetische hebben een hele reeks voordelen als het gaat om levensduur en het behouden van kleur en vorm, hier is het prijskaartje vaak een indicatie van kwaliteit waarbij de beste tegenwoordig rechtstreeks kunnen concurreren met echt schapenvacht.
  • Antislip-pad:In sommige gevallen glijdt het zadel zelfs als het goed op het paard ligt, dit kan bijvoorbeeld te wijten zijn aan de anatomie van het paard over de rug. Een anti-slip pad wordt gebruikt zodat het zadel en/of de zadeldek niet verschuiven en op hun plaats blijven liggen. Deze zijn vaak heel dun en lijken veel op een gelpad, waarbij de laatste vaak dikker en meer schokabsorberend is dan een pure anti-slip pad, die minimaal moet inwerken op de zadelpositie.
  • Verhogend voor/achter:Er zijn ook verschillende pads die geplaatst kunnen worden om het voor- of achterboog te verhogen. Deze zouden gebruikt moeten worden door meer ervaren ruiters of iemand die bekwaam is in het aanpassen van zadels. Of men kijkt naar een complete pad die aan de voor- of achterkant is opgebouwd, of er zijn varianten die als halve pads komen, dat wil zeggen alleen de achter- of voorkant. Deze zijn vaak van gel en kunnen over een andere gelpad gelegd worden.
  • Paddar met inleggers:Pads met inlegstukken worden door veel zadelmakers gebruikt omdat je eenvoudig de hoogte achter en voor kunt aanpassen met simpele inlegstukken en zo de ligging van het zadel kunt aanpassen. Goed bij bijvoorbeeld jonge paarden die veranderen en spieren opbouwen.
Sluiten
Filteren Filteren

Dina val

Kleur
Beige Blauw Bruin Grijs Meerkleurig Transparant Wit Zwart
Merk
Maat
Groot Kobalt Medium OneSize Pony Small Vol X-Small
Visa produkter
Product 1-32 van 49
Zadelpad Sheepskin Zwart/Creme
€116.99
Trapezepad Bruin
Protector
Koop!
€24.99
Correctiepad Neopreen Bruin
32
V.a. €39.70 V.a. €57.99
Memory Foam Pad Zwart
€132.50
Pad Anti-Slip Soft Gel Zwart
€42
Pad Teddy Zwart/Zwart
€27.99
Ultra Anti-Slip Pad
Koop!
€16.99
Gelpad Verhoogt Achter Zwart
€72
Gel pad HS Transparant
Hansbo Sport
Koop!
€42.99
Zadeldek Aurora Impact Zwart
€100.99
Pad Hexa Softgel Zwart
Koop!
€157
Memory Foam Pad Bruin
€132.50
Schapenvachtpad Argo Marineblauw
11
€131.47 €147.99
Zadelonderlegger Anatomic Absorb Zwart
€109.99
Zadelonderlegger Fauxfur
Koop!
€75.99
Inloggen
Choose country
Continue to equinest.nl