Vachtverzorging

Regelmatige vachtverzorging is belangrijk om het paard gezond en wel te houden, en om het een glanzende en gezonde vacht te geven. Er zijn veel verschillende producten en methoden die gebruikt kunnen worden voor de verzorging van de vacht, en het kan moeilijk zijn om te weten welke geschikt zijn om te gebruiken. In deze tekst zullen we kijken naar de verschillende soorten vachtverzorgingsproducten die er zijn en hoe ze zich van elkaar onderscheiden.
Lees meer

Vachtglans

Een van de meest voorkomende producten in de stal en waarschijnlijk het meest frequent gebruikt door ruiters en paardenverzorgers, is vachtglans. Vachtglans is een vloeistof die wordt aangebracht, meestal als spray, op de vacht van het paard om deze zacht en glanzend te maken. Er zijn verschillende soorten en sommige zijn speciaal geformuleerd om te helpen klitten en verwarring in de manen en staart te ontwarren en te verwijderen. Vachtglans wordt vaak gebruikt nadat het paard gedoucht is, of om de glans van de vacht te verhogen voor een wedstrijd. Het is echter niet aanbevolen om te sprayen op plekken waar het zadeldekje komt te liggen, omdat er een risico bestaat dat het gaat schuiven.

Shampoo en conditioner

Vachtshampoo is een belangrijk onderdeel van de vachtverzorgingsroutine van een paard en het heeft veel voordelen om het te gebruiken. Naast het helpen reinigen van de vacht en het verwijderen van klitten, kan het ook helpen bij het voorkomen en behandelen van vlekken en geïrriteerde huid. Er zijn speciale vachtshampoos die zijn ontworpen om problemen zoals schurft of roos te behandelen en er zijn ook droogshampoos die gebruikt kunnen worden om op vlekken te spuiten, vooral bij schimmels. Wanneer je vachtshampoo op je paard gebruikt, is het belangrijk dat je de instructies op de verpakking volgt en een zachte methode toepast om de shampoo aan te brengen.

Je moet beginnen met het afspoelen van het paard met lauwwarm water om vuil en stof te verwijderen, en vervolgens een ruime hoeveelheid shampoo op de vacht en de huid aanbrengen. Masseer de shampoo zachtjes in de vacht en laat het even intrekken, zodat het tijd heeft om zowel op de haren als op de huid te werken. Spoel daarna de shampoo grondig uit met lauwwarm water, totdat alle shampoo is uitgespoeld.

Nadat je het paard hebt gewassen met een vachtshampoo, kan het goed zijn om een conditioner te gebruiken om de vacht te helpen hydrateren en het beter hanteerbaar te maken. Vachtconditioner wordt vaak gebruikt op de vacht na het wassen met shampoo om het zacht en glanzend te maken, en het kan ook helpen bij het voorkomen van klitten. Conditioners zijn vaak wat zachter en ze kunnen goed zijn om te gebruiken op gebieden die bijzonder droog of beschadigd zijn. Er zijn verschillende soorten vachtconditioners, en sommige zijn speciaal geformuleerd om te helpen bij het hydrateren en verzorgen van de paardenvacht. Je kunt ook een vachtborstel of een kam gebruiken om klitten te verwijderen en de vacht er gezond en glanzend uit te laten zien.

Met regelmatige vachtverzorging en het gebruik van paardenshampoo kun je je paard helpen om een gezonde en goed onderhouden vacht te behouden.

Samenvatting

Samengevat zijn er veel verschillende soorten vachtverzorgingsproducten die gebruikt kunnen worden om voor de vacht van een paard te zorgen, en het kan moeilijk zijn om te weten welke geschikt zijn voor gebruik. Hieronder volgt een samenvatting van de verschillende soorten vachtverzorgingsproducten en hoe ze van elkaar verschillen:

  • Vachthampoo wordt gebruikt om de vacht en huid van het paard te reinigen.
  • Er zijn verschillende soorten vachtshampoo, waaronder speciale shampoos om roos en schilfers te behandelen en droogshampoos om vlekken te reinigen.
  • Vachtshampoo moet voorzichtig worden aangebracht en na gebruik grondig worden uitgespoeld.
  • Conditioner kan gebruikt worden na het shampooën om de vacht te hydrateren en het beter hanteerbaar te maken.
  • Regelmatige vachtverzorging met paardenshampoo kan je paard helpen een gezonde en welzijnsvriendelijke vacht te behouden.
Sluiten
Filteren Filteren

Dina val

Merk
Accessoires Shampoo & Conditioner Vachtglans
Visa produkter
Product 1-32 van 65
Chloorhexidine Shampoo 600 ml
€18.99
Shampoo Aloë Vera
V.a. €12.99
Glansspray Showring Shine 950 ml
€25.99
Glanzende Mane & Tail Spray 1L
€14.99
Doseerpomp Wit
Koop!
€6.99
Zachte Shampoo 1L met applicator
Koop!
€20.99
Shampoo Gallop Kleur Schimmel 500 ml
Koop!
€13.99
Shiny White Stain Eraser Duo
10
€23.90 €26.56
Vachtglans Power Kamille 500 ml
€11.99
Diepreinigende Shampoo Gallop Extra Strength 500 ml
€12.99
Balsem Aloe Vera
V.a. €13.99
Blue Snow Schimmelshampoo 500ml
€23.99
Shampoo Everyday Original 00.01
V.a. €15.99
Zachte Shampoo Navulling 1L
Eclipse Biofarmab
Koop!
€15.99
Super Sheen Vachtglans
V.a. €18.99
Droogshampoo Miracle Groom 950 ml
€25.99
Glansspray Finishing Mist 444 ml
€16.99
Inloggen
Choose country
Continue to equinest.nl