Vliegenfrontriem

Het is ongelooflijk belangrijk om je paard te beschermen tegen insectenaanvallen tijdens de zomermaanden. Vliegen, muggen en andere insecten zijn niet alleen vervelend, ze kunnen ook veel schade aanrichten. Een vliegenfrontriem, ook wel flyveil genoemd, kan een goed hulpmiddel zijn om de beestjes weg te houden van de ogen van het paard.

Lees meer

Vliegenfrontriem of capuchon – wat moet je kiezen?

Eenvliegenkapbiedt betere en meer dekkende bescherming dan een vliegenfrontriem. Het sluit nauw aan rond de ogen en voorkomt dat insecten in de buurt komen, in tegenstelling tot een vliegenfrontriem die het eerder makkelijker maakt voor het paard om ze weg te zwiepen. Een vliegenmasker met oren en neusdeel biedt bovendien volledige bescherming voor het hele hoofd van het paard, niet alleen de ogen. Het helpt ook om te beschermen tegen sterk zonlicht.

Sommige paarden kunnen echter geen kap dragen. Dat kan om redenen zijn zoals dat het paard gevoelig is voor schuren of bang is voor zijn oren. In die gevallen is een vliegenfrontriem een ongelooflijk goed supplement. De vliegenfrontriem fungeert als een verlenging van de pony van het paard en wordt daardoor vaak snel door de meeste paarden geaccepteerd als iets natuurlijks om te dragen.

Waarom het belangrijk is om een vliegenfrontriem op je paard te gebruiken

Voor ons mensen, die noch zoveel tijd buiten doorbrengen als het paard doet, noch op dezelfde manier vliegen en andere insecten aantrekken zoals paarden doen, is het misschien moeilijk om te begrijpen hoe pijnlijk het bestaan kan zijn tijdens de zomermaanden.

Het natuurlijke luchtje van paarden trekt vliegen en insecten aan en maakt het een gemakkelijk te identificeren prooi in de wei. Irritante vliegen gaan vaak rond de ogen van het paard zitten, omdat ze zich onder andere voeden met het bloed en traanvocht van het paard. Het is niet ongewoon dat paarden vliegeneitjes in hun ogen krijgen. Dit kan leiden tot ontstekingen in de ogen, net zoals ze ook ontstekingen kunnen krijgen van bacteriën en virussen die vliegen meedragen. Daarom is het belangrijk om de ogen van het paard te spoelen of te deppen met een zoutoplossing als ze tranen, maar het beste is natuurlijk om de problemen te voorkomen met een flyveil vanaf het begin.

Combineer je vliegsluier voor de beste bescherming

Doordat het paard insecten aantrekt met zijn natuurlijke geur, moet je de vliegsluier van het paard aanvullen metinsectenspraydie de geur camoufleert. Voor een volledige bescherming kan je ook een lichtvliegendekenzodat uw paard een ontspannen bestaan kan leiden en volop kan genieten van de zomer.

Wat betekent "flyveil"?

Flyveil is het Engelse woord voor vliegenfrontriem, wat ook een gangbare term is geworden in Nederland. Letterlijk vertaald naar het Nederlands zou het vliegensluier zijn, wat niet helemaal onlogisch is.

Stijlvolle leren vliegenfrontriemen

Vliegenfrontriemen zijn beschikbaar in een scala aan materialen. De meest voorkomende zijn duurzaam en onderhoudsvriendelijk polyester, en stijlvol en robuust leer. Het vliegenfrontriem wordt meestal bevestigd aan het paard zijnhalstertijdens het grazen, maar men kan ook zijn vliegenkap gebruiken tijdens de training. Deze wordt dan bevestigd aan het paard zijnHoofdstelVoor het rijden kan het stijlvol zijn om het hoofdstel te matchen met een vliegfrontriem van leer in dezelfde kleur, voor een wat exclusievere uitstraling. Bij ons vindt u vliegfrontriemen in zowel polyester als leer van het zeer gewaardeerde merkHansbo SportPunktuationstecken behåller sin form och översätts inte, så ditt inlägg ". " skulle också vara ". " på nederländska.

Sluiten
Filteren Filteren

Dina val

Merk
Visa produkter
Product 1-10 van 10
Inloggen
Choose country
Continue to equinest.nl