Vliegendeken - vliegendeken voor paard en pony

De zomerperiode is een heerlijke tijd, die zowel ruiters als paarden op vele manieren genieten, maar het is ook een periode waarin vliegen en muggen zwermen en het leven erg vervelend kunnen maken. Veel paarden lijden enorm onder bloedzuigende muggen, bijtende insecten en vliegen die constant op hun gezicht en rond hun ogen gaan zitten. Sommige paarden en pony's ontwikkelen door dit een zomereczeem, wat een insectenallergie is. Een vliegendeken of eczeemdeken is daarom vaak een must tijdens de ergste maanden.

Lees meer

Wat is een eczeemdeken?

Een eczeemdeken heeft eigenlijk dezelfde functie als een vliegendeken - het beschermt het paard tegen vliegen en andere insecten. Het verschil is dat een eczeemdeken deels dichter geweven stof heeft en deels meer stof, wat in combinatie zorgt voor een betere en meer omvattende bescherming dan een vliegendeken. Het eczeemdeken heeft niet zelden een verlengde, volledig bedekkende buikbeschermer, die ook kwetsbare gebieden zoals de uier en liezen bedekt. Heel vaak heeft het ook een hals, vast of afneembaar, en in sommige gevallen zelfs een geïntegreerde capuchon of tenminste bescherming over de nek. De zijkanten zijn eveneens verlengd, net zoals de staartbeschermer, voor een volwaardige bescherming.

Eczeemdeken of vliegendeken - wat moet je kiezen?

Welke u moet kiezen hangt af van de behoeften van het paard en de omstandigheden van de omgeving waar het paard zich bevindt. Zowel eczeemdekens als vliegendekens zijn licht en hebben een zeer goede ademend vermogen, zodat de lucht vrij kan circuleren en er geen risico is dat het paard oververhit raakt.

Er wordt gezegd dat onze in Zweden geboren paarden beter tegen de Zweedse zomerplagen kunnen dan geïmporteerde paarden, IJslandse paarden en pony's. Als je een zeer gevoelig paard hebt, is een eczeemdeken te verkiezen. Heb je daarentegen een paard dat misschien geen volledige bescherming nodig heeft, kan het aangenamer voor het paard zijn om niet zo bedekt te zijn.

Ongeacht wat je kiest, moet je ervoor zorgen om al vroeg het paard te dekken, nog voordat de insecten volledig actief zijn geworden, en vervolgens blijven dekken tot de insecten verdwenen zijn. Bij ons vind je een zorgvuldig geselecteerd assortiment van de beste vliegendekens en eczeemdekens op de markt, zoalsBucasvliegendekens, waarbij Freedom en Buzz-Off grote favorieten zijn, maar ookHorseware, waar we Amigo, Rambo en Mio aanbieden, onder andere zeer gewaardeerde modellen. U vindt er ook eczeemdekens vanShiresenHansboom er een paar te noemen.

Vliegendekens en eczeemdekens met UV-bescherming voor de beste werking

Naast zomereczeem, veroorzaakt door insectenallergie, zijn er ook veel paarden die last hebben van zonne-eczeem. Een paard hoeft echter geen eczeem ontwikkeld te hebben om in de gevarenzone te zijn. Een paard dat veel tijd buiten doorbrengt tijdens de zomer wordt in grote mate blootgesteld aan gevaarlijke UV-stralen, en net als wij mensen kunnen ook paarden verbranden in de zon. Vooral witte of lichte paarden, paarden met een roze snuit of paarden met witte delen, zoals bles of sokken, zijn getroffen. Maar elk paard dat constant onder invloed van de zon is, kan worden blootgesteld. Een vliegendeken of eczeemdeken met UV-bescherming heeft daarom de voorkeur. Voor extra blootgestelde delen, zoals de snuit bijvoorbeeld, kan het ook nodig zijn om het paard in te smeren met zonnebrandcrème.

Vliegendek voor rijden – bied je paard optimale bescherming ook tijdens het rijden

Het is helaas niet alleen tijdens de graasgang van het paard dat insecten zich opdringen. Tijdens het rijden, of andere training, wanneer het paard warm wordt en zweet, kan het paard als een nog aantrekkelijker prooi worden ervaren, omdat de paardengeur die insecten aantrekt versterkt wordt. Om er zeker van te zijn dat het paard ook tijdens de training beschermd is, is een rijvliegendeken zeer de moeite waard om het mee uit te rusten. Je kunt ook eenvliegenkaptijdens het rijden om het bestaan aangenamer te maken voor je paard of pony. De vliegenkap schermt bovendien lichtstralen af en helpt het paard om beter te zien in fel licht.

Vliegendeken zebra wordt gezegd vliegen te verwarren.

Vliegendekens met zebrapatroon zijn echt populair geworden. Men zou misschien kunnen denken dat het uitsluitend om esthetische redenen is en dat het simpelweg mooi of leuk is om je paard in zebra-strepen te bedekken. De reden is echter een heel andere. Onderzoeken hebben namelijk aangetoond dat vliegen in de war raken van het patroon en daardoor het paard niet zien. Een zebrapatroon deken weert vliegen en insecten en minimaliseert dus de aanvallen. Vliegendeken zebra samen met eenvliegenspray, of een ander vliegwerend middel dat de geur van het paard maskeert, is daarom misschien de beste manier om insecten op afstand te houden.

Sluiten
Filteren Filteren

Dina val

Kleur
Beige Blauw Geel Grijs Groen Meerkleurig Rood Wit Zilver Zwart
Maat
100 105 110 115 120 125 130 135 140 145 155 160 165 170 75 85 95 Groot Kobalt Medium Pony Small Vol X-Large
Merk
Visa produkter
Product 1-32 van 47
Vliegendeken Freedom Zilver
15
€64.59 €75.99
Vliegendeken RugBe Zebra

Nieuw

20
€43.99 €54.99
Vliegendeken RugBe SuperFly Afneembare Hals Wit

Nieuw

20
€47.19 €58.99
Rambo Protector Vliegdeken Beige
V.a. €159.99
Vliegendeken Tempest Wit/Blauw
25
€50.99 €67.99
Vliegendeken Mio Licht Grijs
10
€56.66 €62.95
Eczeemdeken UV-bescherming Lichtbruin
50
€56.49 €112.99
Mio Vliegdeken Beige
€62.95
Vliegendeken Buzz Off Zebra
25
€101.25 €135
Inloggen
Choose country
Continue to equinest.nl