Veilige stijgbeugels voor springen en dressuur

Een belangrijke vraag als het gaat om stijgbeugels is natuurlijk de veiligheid, die door de jaren heen aanzienlijk is ontwikkeld. Naast veiligheid zijn er in onze stijgbeugels tal van functies die bijvoorbeeld het comfort verhogen, de belasting dempen en de ruiter in een perfecte balans positioneren.
Lees meer
Design en uiterlijk zijn er in talloze variaties en de stijgbeugels zijn iets geworden wat veel mensen gebruiken als een stijlicoon. De stijgbeugel is een centraal detail dat zichtbaar is in de uitrusting van het rijtuig en velen zien het als een kans om hun persoonlijke stijl uit te drukken.

Vind de juiste stijgbeugels voor jou

Traditioneel zijn beugels meestal gemaakt van roestvrij staal, ook bekend als Fillis-beugels. Bij dressuur is dit klassieke model nog steeds het meest voorkomend omdat het reglement traditionele kleur en stijl vereist. Daarnaast zijn plastic, aluminium en composiet (een combinatie van verschillende materialen) tegenwoordig veel voorkomende materialen en binnen de springsport zijn de variaties in stijl en uiterlijk groot. Deze criteria kun je overwegen om gemakkelijker de juiste beugels voor jouw behoeften te kunnen kiezen:

  • Is hoge veiligheid belangrijk? Dan moet je zoeken naar stijgbeugels met een release-mechanisme dat de voet vrijgeeft bij een eventuele val.
  • Heb je problemen met knieën of gewrichten en ligamenten? Er zijn stijgbeugels met een helling in de plaat, of met een flexibele plaat dankzij buigzame zijkanten. Deze stijgbeugels zijn aangepast of kunnen worden aangepast voor optimale belasting en ontzien knieën en enkels.
  • Heb je hoge eisen als het op comfort aankomt? Stijgbeugels met een breed voetbed worden vaak als erg comfortabel beschouwd en geven de schenkel een stabiele grip.
  • Stijl en design, controleer wat geldt voor jouw specifieke tak. Er kunnen ook eisen aan veiligheid zijn.

Stijgbeugels met verwisselbare onderdelen

Voor jou met echt hoge eisen zijn er natuurlijk stijgbeugels die aan alle criteria voldoen, maar er zijn ook variaties die meer op het een of het ander focussen. Er zijn eindeloos veel variaties van uiterlijk en ontwerp van stijgbeugels vandaag de dag en je kunt zelfs het uiterlijk van je bestaande stijgbeugels veranderen met behulp van verwisselbare details. Dit is iets dat erg populair geworden is omdat men wil matchen met de overige outfit en dit kan eenvoudig gedaan worden door een detail op de stijgbeugel te verwisselen. Wij bij Horseonline zijn zowel actieve als voormalige wedstrijd- en hobbyruiters en onze verzamelde kennis en ervaring liggen ten grondslag aan het assortiment dat we kiezen. Je bent altijd welkom om ons te vragen als je onzeker bent.
Sluiten
Filteren Filteren

Dina val

Merk
Kleur
Blauw Brons Bruin Goud Grijs Meerkleurig Oranje Paars Rood Roségoud Roze Wit Zilver Zwart
Visa produkter
Product 1-32 van 109
Stijgbeugels Soft Up Pro Plus Zwart
€285.99
Stijgbeugels Soft Up Pro Plus Bruin
€285.99
Stijgbeugels Soft Up Lite Choco
€180.99
Stijgbeugels Venice Sloped EVO Zwart/Zwart
€252.99
Stijgbeugel Arena Zwart/Zwart
€185
Stijgbeugel Arena Roségoud
€185
Stijgbeugels Soft Up Lite Zwart
€180.99
Stijgbeugels Venice Young EVO Zwart/Goud
€267.99
Stijgbeugels Soft Up Pro Plus Roze
€285.99
Stijgbeugels Soft Up Lite Rood
€180.99
Stijgbeugel Arena Brons
Koop!
€185
Stijgbeugels Venice Sloped EVO Zwart/Blauw
€252.99
Stijgbeugels Soft Up Lite Roze
€180.99
Stijgbeugels Venice Young EVO Zwart/Zwart
€267.99
Stijgbeugel Offset
€54.99
Stijgbeugels Air's Bruin
€184.99
Stijgbeugels Siena Zwart
Tech Stirrups
Koop!
€174.99
Stijgbeugel Arena AluPlus Roségoud
€239.90
Stijgbeugels Soft Up Lite Marine
€180.99
Stijgbeugel Arena Titanium
€185
Inloggen
Choose country
Continue to equinest.nl