Kimblewickbit en Flippanbit

Kimblewick bitten en Flippan bitten zijn bitten die werken met een hefboomeffect, hoewel op kleinere schaal dan bijvoorbeeld een Pelham. Het is ook mogelijk om de teugel naar verschillende posities te verplaatsen, zodat het in zijn eenvoudigste vorm bijna kan lijken op een Baucher bit. De flexibiliteit is een groot voordeel van het Kimblewick bit,
Lees meer
je kunt rijden met een teugel in een vaste positie, of met dubbele teugels om tijdens de sessie aanpassingen te kunnen maken. Kimblewickbitten en flippanbitten lijken erg op elkaar, echter is de bevestiging voor de teugel heel anders, waardoor het wat volgzamer wordt. Flippanbitten zijn heel populair geworden en veel paarden zijn er comfortabel mee. Er is ook een grote variatie in mondstukken van rubber tot leer of puur metaal.

Jachtkandare - Kimblewick met stang

Jachtkandaren zijn eigenlijk hetzelfde bit als Kimblewick-bitten, maar het is juist met het rechte mondstuk dat het kan worden aangeduid als jachtkandar, of in sommige gevallen jachtbit. Het mondstuk kan ook helemaal recht zijn of met tongvrijheid. Daarentegen is het een term die tegenwoordig op kleinere schaal wordt gebruikt en om meer te vinden van wat je zoekt, raden we je toch aan om de term Kimblewick te gebruiken in plaats van jachtkandar.
Sluiten
Filteren Filteren

Dina val

Merk
Maat
105 110 115 120 125 130 135 140 145 95
Visa produkter
Product 1-5 van 5
Blue DC Morgan
€173.99
Kimblewick-bit HG
Horse Guard
€39.95
Inloggen
Choose country
Change country
Continue to equinest.nl