Voedingssupplement voor de huid en vacht van het paard

Het is belangrijk om de huid en vacht van het paard gezond te houden zodat deze optimaal kan functioneren met zijn beschermende functies. Wanneer de behoefte van het paard aan vitaminen, mineralen en antioxidanten niet volledig kan worden gedekt door ruwvoer, moeten we mogelijk verschillende supplementen toevoegen voor verschillende doeleinden. De behoefte kan variëren op verschillende momenten van het jaar, zoals tijdens de haarwisseling en het verharen, wanneer er een verhoogde behoefte aan bepaalde voedingsstoffen kan optreden. Hier vindt u supplementen die een goede kwaliteit van de vacht, huid en haar van het paard bevorderen.
Lees meer

Voorkom mok en eczeem met voedingssupplementen

Bescherm de huid van het paard tegen seizoensgebonden huidproblemen zoals mok en eczeem met behulp van voedingssupplementen. Tijdens de herfst en winter wordt het paard vaak blootgesteld aan natte en modderige omstandigheden, wat het risico op mok kan verhogen. Gedurende het warme seizoen kunnen sommige paarden last hebben van jeukende insecten en eczeem. Dan zijn er goede supplementen die rijk zijn aan antioxidanten en andere belangrijke stoffen om de problemen te voorkomen of aan te pakken.

De vacht en het haar van het paard

Om de vacht van het paard gezond en in goede staat te houden, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat aan de voedingsbehoeften wordt voldaan. Met behulp van voedingssupplementen die vitamines en gezonde antioxidanten bevatten, kun je ervoor zorgen dat je paard een gezonde en gezonde vachtkwaliteit behoudt. Het paard produceert bijvoorbeeld zelf vitamine B als het een functionerende dikke darm heeft, maar soms kan de behoefte groter zijn en niet volledig door het paard zelf worden voorzien. Vaak kan er een verhoogde behoefte ontstaan in verband met energie-intensieve activiteiten zoals verharing of zware lichamelijke training.

De verschillende haartypen en functies van paarden

De verschillende haartypes van paarden hebben belangrijke taken en functies, waaronder het beschermen van de huid en het gezond houden ervan. Men kan de haarkleding van een paard onderverdelen in vier verschillende haartypes:

  • Dekhaar, dat het grootste deel van het lichaamshaar van het lichaam uitmaakt. Meestal noemen we het dekvacht van het paard de vacht.
  • Beschermend haarbestaat uit man, staart en sikkelbeharing.
  • Tastharenzijn de iets langere haren die het paard rond de ogen en neusgaten heeft.
  • Wolhaaris een heerlijk wollige vacht die extra beschermt tegen de kou. Veulens hebben wolhaar en ook oudere paarden in een koud klimaat kunnen wolhaar krijgen.

De huid van het paard heeft belangrijke functies.

Het werkt bijvoorbeeld als een regelventiel voor de warmte- en vochtbalans van het paard en het beschermt de interne organen in het lichaam van het paard. Het is natuurlijk een voordeel om een gezonde en gave huid te hebben zodat deze optimaal kan functioneren. In de buitenste laag van de huid bevinden zich sensorische organen die geprogrammeerd zijn om te reageren op druk, aanraking, pijn en temperatuur. In de onderhuid bevindt zich bindweefsel en spieren, die bijvoorbeeld ervoor zorgen dat de huid trilt of beweegt als er een vlieg op het paard landt.
Sluiten
Filteren Filteren

Dina val

Merk
Visa produkter
Product 1-12 van 12
Liksteen Mini Original 650g
€10.99
Vloeibare B-Feeder
Eclipse Biofarmab
V.a. €12.99
B-vitamine Total
Eclipse Biofarmab
V.a. €14.99
Kiezelgoer Forte 0.5kg
Eclipse Biofarmab
Koop!
€14.99
Liksteen Mini Mint Balancer 650g
€10.99
Lijnzaadolie 2.5L
Eclipse Biofarmab
Koop!
€28.99
Lijnzaadolie 1L
Eclipse Biofarmab
Koop!
€12.99
Lijnzaadolie 5L
Eclipse Biofarmab
Koop!
€42.99
Inloggen
Choose country
Change country
Continue to equinest.nl