Coolerdek - verkoelende dekens voor paard & pony

Een coolertäcke is een soort functioneel deken wiens voornaamste doel is om vocht en zweet weg te voeren van het lichaam van het paard. Dit draagt bij aan het droog en comfortabel houden van het paard na een inspannende trainingssessie, waarbij het paard veel heeft gezweet, of na een douche. Coolertäcken worden soms ook wel transportdekens genoemd omdat ze ook goed geschikt zijn voor dit doeleinde.
Lees meer

Kies een koeldeken op basis van het gebruikssituatie

Hoewel zweetdekens in principe een duidelijke functie hebben, kunnen de toepassingen variëren en daarom is het goed om na te denken over waarvoor het deken voornamelijk zal worden gebruikt om ervoor te zorgen dat je precies het juiste type deken koopt. Hier zijn enkele verschillen die handig zijn om te weten:

  • Materiaal - Het merendeel van de koeldekens is bedoeld voor gebruik in warmer weer en is daarom erg dun. Er zijn echter varianten met een dun gevoerde binnenkant, bijvoorbeeld van geborsteld polyester die kleine luchtkamers creëert. Aan de andere kant van het spectrum zijn er ook modellen met stof over de rug, met gaas of iets dergelijks langs de zijkanten om vliegen en insecten in de zomer weg te houden.
  • Kruissingels – Sommige dekens hebben ze en andere niet, kruissingels zijn een voordeel als het paard vrij beweegt, bijvoorbeeld in de stal, omdat ze beter op hun plaats blijven zitten. Veel coolerdekens daarentegen komen helemaal zonder en zijn dan vooral bedoeld voor gebruik tijdens transport, bij een wandeling, of in de stalgang. Verschillende modellen hebben ook afneembare kruissingels, wat de bovengenoemde functies combineert.
  • Hals – Normaal gesproken hebben coolerdekens geen hals, maar sommige modellen hebben dit wel en zijn vooral geschikt om te gebruiken zodat het paard kan drogen na een douche in wat koeler weer, of in combinatie met een meer verwarmend functioneel deken.

Bovenstaande zijn belangrijke details, maar in de grond is het natuurlijk van belang dat men een deken kiest dat goed past op het paard, een hoge functie heeft wat betreft het transporteren van vocht en dat men het gebruik van het coolerdek aanpast naargelang het seizoen en de temperatuur.
Sluiten
Filteren Filteren

Dina val

Maat
105 115 120 125 130 135 140 145 150 155 160 165 170 95 Groot Medium Small X-Large XX-Large
Kleur
Blauw Geel Grijs Rood Zwart
Merk
Visa produkter
Product 1-24 van 24
Inloggen
Choose country
Continue to equinest.nl