Baucherbett - Rechte, tweedelige of driedelige bitten

Het Baucher bit is ontworpen als een standaard trens bit wat betreft het mondstuk, het is verkrijgbaar als een twee-delige, drie-delige, en rechte versie. Het Baucher bit heeft vaste ringen en bovendien een extra kleinere ring boven de standaard bitring.
Lees meer
In deze kleinere ring wordt het zijstuk bevestigd, waardoor het bit zeer stabiel ligt. Het Baucherbettet is bekend omdat het stil blijft in de mond van het paard en wordt vaak gebruikt voor wat gevoeligere paarden of jonge paarden waarbij men een bit wil dat niet onnodig beweegt.

Wat kenmerkt een baucherbit?

Kenmerkend voor de baucherbit is dat het twee ringen heeft, waarbij de wangriem wordt bevestigd aan de bovenste kleine ring en de teugel wordt bevestigd aan de gebruikelijke bitring. De kleine ring doet denken aan een zogenaamde schenkel die onder de bitring zit zoals men ziet bij stangbitten, maar het verschil is dus dat de kleine ring boven de gebruikelijke bitring zit op de baucherbit. De baucherbit wordt correct gemonteerd door de wangriem te bevestigen aan de bovenste kleine ring en de teugel aan de gebruikelijke bitring.

Wat is de impact van het Baucherbett?

Wat gebeurt er bij een teugelhul met een Baucherbit is dat de bitwerking bij de mond van het paard op dezelfde manier wordt beïnvloed als bij een gewoon trensbit met vaste ringen, en de kleine ring die de bakstuk bevestigd heeft, zal enigszins naar voren kunnen bewegen. Een Baucherbit is niet scherper dan een gewoon trensbit met vaste ringen. Wat velen waarderen aan dit bit is juist dat het stabiel en stevig in de mond van het paard ligt, de vaste ringen gecombineerd met een bovenste ring die bevestigd is aan het bakstuk geven ook een beetje een vergelijkbaar effect als een bit met kinkettingstangen aangezien het ervoor zorgt dat het bit niet te veel zijwaarts kan glijden. Het is toegestaan om met een Baucherbit dressuur te rijden op wedstrijden, en dan ofwel met een trenshoofdstel of een stang-en-trenshoofdstel in combinatie met bridoontejuelen.
Sluiten
Filteren Filteren

Dina val

Maat
105 115 120 125 130 135 140 145 95
Merk
Visa produkter
Product 1-7 van 7
Baucher bit Easy Control
€89.99
Baucher-bit 3-delig HG
€34.95
Baucher-bit 2-delig HG
€32.95
Kombi Comfort
€142.99
Rijjas KLSiriol Groen XL
€89.99
Baucherbit tweedelig
€27.99
Inloggen
Choose country
Continue to equinest.nl