Beenbeschermers, Zadelonderleggers & Bandageonderleggers

Het verschil tussen een rijpad en een pad die bedoeld is om in de stal en box te gebruiken is over het algemeen vrij groot en ze vervullen zeer verschillende functies. Wat echter gemeenschappelijk is voor alle beenpads, is dat ze om de benen van het paard worden gewikkeld met verschillende soorten bandages, waarbij fleece of stalbandages het meest voorkomend zijn, waarbij de laatste meer vuilafstotende eigenschappen heeft.
Lees meer
Beenbeschermers is een verzamelnaam voor verschillende soorten padden die veel gebruikt worden door ruiters en paardenverzorgers om op de beste manier voor het paard te zorgen, zowel voor, tijdens als na de trainingen.

Rijzadels - functionaliteit in beweging

Een pad voor rijden moet de been goed ondersteunen en ook de ademende eigenschappen zijn zeer belangrijk om te voorkomen dat de pees en kogel te warm worden tijdens de sessie. Het is ook belangrijk dat ze vocht goed doorlaten omdat ze in beweging worden gebruikt en het paard vaak zweet, vooral tijdens het zomerseizoen. Een goede rijpad voorkomt ook dat men de pees knijpt bij het wikkelen en is voor velen te prefereren boven combinatiebandages zonder pad, iets wat meer geschikt is voor wat meer ervaren ruiters of grooms.

Verbandonderleggers & stalonderleggers

Stalpads moeten in de meeste gevallen verwarmend werken en zijn vaak aanzienlijk dikker. Ook deze moeten ademen, maar hier is het ook belangrijk dat ze de warmte van de benen goed reflecteren om de bloedvaten te verwijden en de circulatie te verbeteren. Stalpads worden vaak gebruikt met bandages aangepast voor de box, wat betekent dat ze licht elastisch zijn en in een glanzender materiaal zodat stro niet zo makkelijk blijft hangen.

Bandageonderleggers is een term die vaak gebruikt wordt wanneer het gaat om beenkussens en verwijst vooral naar kussens die in de stal gebruikt worden. Stallkussens worden meer in het algemeen gebruikt voor herstel en preventief werk, terwijl bandageonderleggers zuiver medisch kunnen worden ingezet om steun te bieden of verwondingen aan de benen van het paard te beschermen. De termen lopen echter vandaag de dag een beetje in elkaar over en ook bandageonderleggers kunnen tegenwoordig verwijzen naar verschillende soorten kussens die in de box gebruikt worden.
Sluiten
Filteren Filteren

Dina val

Kleur
Blauw Groen Wit Zwart
Maat
Groot Medium OneSize Small X-Large
Merk
Visa produkter
Product 1-16 van 16
Pad Classic
Back on Track
€27.99
Stalpads Zwart
Kentucky
Koop!
€64.99
Scandic PK Pad Wit
Back on Track
V.a. €55.99
Scandic PK Pad Zwart
Back on Track
V.a. €55.99
Stalpads Marineblauw
Koop!
€64.99
Beenbeschermers Mesh 2-pack Marineblauw
50
€19.50 €38.99
Beenbeschermers Mesh 2-pack Groen
50
€19.50 €38.99
Beenpads WX Tech 2-pack Zwart
V.a. €12.99
Inloggen
Choose country
Change country
Continue to equinest.nl