Dressuurzadeldek

In de dressuur is de algehele uitstraling van de combinatie belangrijk. Een klassieke, elegante look in combinatie met een veerkrachtig en verzameld paard met veel schwung en bijna onzichtbare hulpen van de ruiter, is een geslaagd resultaat. Een dressuurzadeldek is een van de ingrediënten om dit verfijnde gevoel te bereiken.

Lees meer

Stijlvolle dressuurzadeldekken voor training en wedstrijd.

Een dressuurzadeldekje, met zijn kenmerkende, rechthoekige vorm, die goed is aangepast aan de langere flappen van de dressuurzadel, is de optimale keuze voor jou als beoefenaar van deze discipline. Naast dat het zadeldekje taken heeft zoals het voorkomen dat het zadel glijdt, bijdragen met schokabsorptie en het afvoeren van vocht, moet het ook vooral je fijne dressuurzadel beschermen tegen beschadigingen. Het heeft echter ook een andere belangrijke taak – om te fungeren als een stijlvolle accessoire op het paard.

Bij ons vindt u een breed scala aan dressuurzadeldekjes in een verscheidenheid aan uitvoeringen. Of u nu een traditioneel, wit dressuurzadeldekje voor de wedstrijd wilt, een stijlvol zwart dressuurzadeldekje voor de training, of kleurrijke dressuurzadeldekjes in bijvoorbeeld roze of rood voor dagelijks gebruik, u kunt er zeker van zijn dat we iets hebben dat aan uw wensen voldoet. Ons assortiment is zorgvuldig geselecteerd, van bekende merken zoals onder andereBack on Track,Cavalleria ToscanaenEquiline, zodat je gemakkelijk het beste dressuursjabrak voor jou kunt vinden.

Match je sjabrak - dressuur op het volgende niveau

Er netjes uitzien maakt deel uit van de dressuur. Op de wedstrijdbaan moet je als ruiter gebruikenwedstrijdjasje, een overhemd ofwedstrijdshirtmet hoge kraag,rijbroeken,rijlaarzenen natuurlijk een veiligrijhelmMaar ook de uitrusting van het paard is gereguleerd, zowel wat betreft uiterlijk als impact op het paard. In het reglement kan men echter lezen dat een sjabrak helemaal niet verplicht is. Het is dus toegestaan om zonder sjabrak te rijden op een dressuurwedstrijd. Omdat het dressuursjabrak deels de zadel beschermt, wat een dure investering is, en deels het uiterlijk naar een heel ander niveau tilt, vooral wanneer het gecombineerd wordt met jerijdkledingof overigpaardenuitrustingzoals bijvoorbeeld eenkap, is het echter uiterst ongewoon om een combinatie zonder zadeldek te zien.

Beste dressuurzadeldekjes voor paarden en pony's

De beste dressuurzadeldekjes, voor zowel paarden als pony's, zijn gemaakt van materialen die vochtwerend en sneldrogend zijn, zodat het zweet niet wordt ingesloten tijdens het gebruik. De stof moet ademen, net zoals je sportkleding doet wanneer je oefent. Een goed zadeldekje moet bovendien een goede duurzaamheid hebben en niet na korte tijd van gebruik verslijten of na een wasbeurt de kleur en vorm verliezen. Het moet ook veel schoftvrijheid bieden om schuren en druk op de schoft te voorkomen, wat een van de gevoeligste delen van het paard is. Het dressuurzadeldekje dat je kiest moet daarmee wel anatomisch gevormd zijn, maar ook van hoge kwaliteit, om te verzekeren dat het zich niet alsnog dubbelvouwt en tegen de schoft gaat liggen, wat bij een goedkoper materiaal snel kan gebeuren. In ons assortiment vind je enkel dressuurzadeldekjes van de beste merken op de markt, waaronderEskadron, populaireHansbo Sporten ieders favoriet,KingslandPunktuationstecken behåller sin form och översätts inte, så ditt inlägg ". " skulle också vara ". " på nederländska.
Sluiten
Filteren Filteren

Dina val

Maat
Kobalt Pony Vol X-full
Kleur
Beige Blauw Bruin Geel Goud Grijs Groen Oranje Paars Rood Roze Wit Zwart
Merk
Visa produkter
Product 1-32 van 93
Dressuurzadeldek NC Noble Blauw
45
V.a. €37.50 V.a. €67.99
Dressuurzadeldek Club Donkergrijs/Oranje
70
€12.50 €41.68
Dressuurzadeldek Isabell Zwart
70
€15.01 €50.03
Dressuurzadeldek Club Marineblauw/Blauw/Geel
70
€12.50 €41.68
Dressuurzadeldek Classic Marineblauw
34
V.a. €62.58 V.a. €94.95
Dressuurzadeldek Club Marineblauw/Bruin
70
€12.50 €41.68
Dressuur Dekjes Octagon Wit
10
€83.69 €92.99
Dressuurzadeldek NC Grafiet Grijs
20
€54.39 €67.99
Dressuurzadeldek KLBlair Satin Crème
50
€42.50 €84.99
Dressuurzadeldek Venus Marineblauw
31
V.a. €38.53 V.a. €55.99
Dressuurzadeldek Venus Lichtblauw
31
V.a. €38.53 V.a. €55.99
Dressuurzadeldek Venus Roze
31
V.a. €38.53 V.a. €55.99
Dressuurzadeldek Wit
€22.99
Dressuurzadeldek Zwart
€22.99
Dressuurzadeldek Club Marineblauw/Goud
70
€12.50 €41.68
Dressuur Dekjes Octagon Marineblauw
10
€83.69 €92.99
Dressuur Zadeldek Leafs Wijnrood
10
€71.99 €79.99
Inloggen
Choose country
Continue to equinest.nl