Rijcapes

Tijdens de koude helft van het jaar is het belangrijk om goed aangepaste kleding te hebben die je warm houdt tijdens de vele uren die je buiten in de stal en op het paard doorbrengt. Een lange rijmantel is speciaal ontworpen om niet alleen een groot deel van je lichaam te beschermen tegen wind, neerslag en kou, maar ook om je werk te vergemakkelijken met behulp van innovatieve en praktische functies.

Lees meer

Een lange mantel speciaal aangepast voor het rijden

In tegenstelling tot eenrijjasjeVan een korter model houdt een rijmantel of rijjas een zo groot mogelijk deel van je lichaam warm en droog. Echter, niet elke jas kan zonder problemen op het paard gebruikt worden, het is daarom belangrijk dat je een mantel kiest voor het rijden. De rijmantel, ook wel rijparka genoemd, heeft opengaande zijkanten of een split aan de achterkant, vaak voorzien van ritsen of knopen, die het jou gemakkelijker maken bij het op- en afstijgen. Sommige hebben een rijplooi aan de achterkant met een binnenvoering die zich ontvouwt zoals een zweetdeken, om het comfort te verhogen en geen onnodige kou door te laten. Rijmantels hebben vrijwel altijd ook een tweewegritssluiting aan de voorkant, waarmee je gemakkelijk de onderkant kunt openen als je in het zadel zit, om deze vervolgens helemaal te sluiten als je in de stal bent.

Rijcape voor kinderen en junioren evenals dames en heren

Een rijmantel is geschikt voor iedereen die veel tijd in de stal en in het zadel doorbrengt. Zowel kleine kinderen en junioren als volwassen dames en heren profiteren van een lange rijjas wanneer het weer niet op zijn best is. Vooral in de winter, wanneer extreme kou kan voorkomen in ons langgerekte land, is een rijmantel te prefereren voor wie dan ook. Ook tijdens de gure herfstdagen, wanneer de hemel zich opent, kan een iets dunnere, waterdichte rijrok van groot nut zijn. Er bestaat immers geen slecht weer – alleen slechte kleding, zoals men vaak zegt. Laat dus niets je stoppen om te doen wat je het leukst vindt. Bij slechtere weersomstandigheden kun je je rijmantel aanvullen met bijvoorbeeld een paar gevoerdewinterrijlaarzen, warmerijhandschoenenen gezelligewinterrrijbroekenPunktuationstecken behåller sin form och översätts inte, så ditt inlägg ". " skulle också vara ". " på nederländska.

Roodkapjes multifunctionaliteit als lange staljas

Ondanks de naam rijmantel, wat suggereert dat de mantel alleen voor het rijden bedoeld is, is hij natuurlijk ook bedoeld als een staljas. Naast de vele functies ontwikkeld om je bewegingsvrijheid en bescherming in het zadel te bieden, heeft een rijmantel ook veel functies die het werken vanaf de grond vergemakkelijken. Een lange staljas heeft natuurlijk in de eerste plaats hetzelfde doel als de rijmantel - het beschermen van zoveel mogelijk van je lichaam tegen zowel kou als vocht. Maar het heeft ook extra voordelen, bijvoorbeeld bij het longeren of als je het paard naar en van de weide leidt. De meeste rijmantels zijn voorzien van reflectoren om je zichtbaarheid in het donker te vergroten. Ze hebben ook vaak veel ruime zakken die het makkelijk maken om bijvoorbeeld een mobiele telefoon, handschoenen of waarom niet een handje pellets voor beloning op te bergen. Bij ons vind je rijmantels van bekende merken zoalsMountain HorseenEquipage, en natuurlijk de grote favorietRijmantel MaryvanJacsonPunktuationstecken behåller sin form och översätts inte, så ditt inlägg ". " skulle också vara ". " på nederländska.

Sluiten
Filteren Filteren

Dina val

Maat
116 120 128 130 140 146 150 152 158 160 164 170 175 34 36 38 40 42 44 46 48 Groot Large Medium Small X-Large X-Small XX-Large XX-Small XXX-Large
Kleur
Beige Blauw Bruin Geel Grijs Groen Paars Rood Roze Wit Zwart
Merk
Visa produkter
Product 1-32 van 55
Rijjas Regular Sport Blauw
30
€123.89 €176.99
Rijjas Regular Sport Zwart
30
€123.89 €176.99
Rijparka Jenna Bruin
€169.95
Gewatteerde Rijjas Groen
15
€85.84 €100.99
Rijparka Alicia Grijs
€155.99
Rijparka Alicia Zwart
€155.99
Regenjas Mindy Zwart
V.a. €84.99
Rijparka Met Riem Zwart
20
Cavalleria Toscana
€403.99 €504.99
Regenjas Mindy Wit
€99
Rijparka Alicia Marineblauw
€155.99
Jas Jr Mary Bruin
30
€94.49 €134.99
Regenjas Jr Drops Zwart
€67.99
Rijjas Daisy Parka Beige
€126.99
Rijjas Movement Zwart
€168.99
Inloggen
Choose country
Change country
Continue to equinest.nl