Rijhelmen - VG1 Goedgekeurd

Het vinden van een goede en veilige rijhelm hoeft niet moeilijk te zijn. Alle rijhelmen in ons brede assortiment zijn zowel CE-gemarkeerd als VG1-goedgekeurd, wat betekent dat je niet hoeft na te denken over de veiligheid van je keuze. Bij ons kun je je in plaats daarvan concentreren op wat je mooi vindt en wat het beste bij je past.

Lees meer

Een goedgekeurde rijhelm voor de wedstrijd - welke u ook kiest uit ons assortiment

Een rijhelm kan doorslaggevend zijn voor de uitkomst van een ongeluk. Het dragen van een helm in alle disciplines van de paardensport is vanzelfsprekend, vooral tijdens wedstrijden waar het een vereiste is. Veiligheidsmarkeringen voor rijhelmen zijn bedoeld om te garanderen dat je als ruiter voldoende bescherming hebt bij het gebruik van je helm.

Een rijhelm wordt beschouwd als persoonlijke beschermingsmiddelen en de hoofdregel hiervoor is dat deze CE-gemarkeerd moet zijn. CE-markering is een verklaring van de fabrikant dat de helm voldoet aan de basisveiligheidseisen van de EU. Naast de CE-markering zijn er verschillende aanvullende markeringen die aangeven dat het product voldoet aan een bepaalde standaard. VG1 is een voorbeeld van zo'n aanvullende markering. De VG1-markering geeft aan dat de rijhelm is getest volgens een bepaalde standaard.

Al onze paardrijhelmen zijn CE-gemarkeerd en VG1-goedgekeurd en voldoen aan de standaardeisen om gebruikt te worden op wedstrijden. Meer informatie over de regels is te vinden bij de consumentenautoriteit en het Zweedse Paardensportbond.

Hoe moet een rijhelm zitten?

  • Je rijhelm moet comfortabel zitten. Het is belangrijk dat deze niet los zit, maar hij moet ook niet te strak zitten en ongemak veroorzaken.
  • De rijhelm moet je voorhoofd, slapen en kruin tot aan de nek beschermen, dus de hele schedel.
  • Het scherm moet recht vooruit wijzen in een horizontale positie, dat wil zeggen niet te hoog en ook niet naar beneden richting de ogen.
  • De helm moet stevig op zijn plaats blijven zitten en mag niet uit zijn positie glijden.

Rijhelm – maat en pasvorm

De grootte van de helm wordt aangegeven in centimeters en verwijst naar de omtrek van het hoofd. Meet je helmmaat door met een meetlint rond je hoofd te meten, net boven de wenkbrauwen. De meting in centimeters komt overeen met de maat die je moet hebben voor je rijhelm. Bijvoorbeeld; is de omtrek van je hoofd 58 cm, dan moet je maat 58 hebben voor je helm.

Sommige rijhelmen zijn ronder van vorm, andere zijn meer ovaal, dit betekent dat sommige helmen je beter of minder goed passen, afhankelijk van de vorm van je hoofd. De meeste moderne rijhelmen passen zich echter goed aan je hoofdvorm aan, omdat ze zijn voorzien van verstelbare inzetstukken en voeringen die zich naar je hoofd vormen. Voor absoluut optimaal comfort kun je zelf wisselenlinerof instellingen op de helm zodat uw rijhelm goed is aangepast aan u.KaskenKepzijn slechts enkele van onze populaire merken die op deze manier aanpasbaar zijn.

Zo pas je je rijhelm:

  1. Doe de helm op zonder deze vast te klikken. Buig je nek voorover en schud je hoofd om de maat en pasvorm te controleren. De helm moet stevig zitten en niet bewegen als deze goed past. Dit kan ook gecontroleerd worden door rechtop te staan en de helm voorzichtig heen en weer te bewegen met je handen. Als je gebruik maakt van de laatstgenoemde methode moet de huid op je voorhoofd meebewegen met de helm bij een goede pasvorm. Beweegt enkel de helm over je hoofd dan is deze ofwel te groot of de vorm is te rond of ovaal voor je hoofdvorm.
  2. Wanneer je een helm hebt gevonden die past op je hoofd, moet je de kinriem aanpassen, zodat deze strak onder de kin tegen de hals zit. Wanneer er een vinger tussen de riem en de hals past, is de riem goed aangespannen.
  3. Als je rijhelm verstelbaar is - draai de knop aan de achterkant strakker of losser totdat het comfortabel aanvoelt.
  4. Stel de 5- of 3-punts kinband zo in dat de sluiting waar de riemen samenkomen net onder het oor zit.

Hoe lang gaat een rijhelm mee?

Over het algemeen zegt men dat je elke ongeveer 3 jaar je helm moet vervangen. Dit komt omdat het plastic waaruit de helm is vervaardigd een beperkte duurzaamheid heeft en een houdbaarheidsdatum. Na ongeveer 3 jaar verslechtert het schokabsorberende materiaal, omdat het uitdroogt en dus minder elastisch wordt, wat resulteert in een verminderd vermogen om de energie van een slag op te vangen - de rijhelm biedt je dus niet dezelfde bescherming na een paar jaar, ongeacht of deze nog nooit is gevallen of directe klappen heeft opgevangen. Om de duurzaamheid van je rijhelm te verlengen, dien je altijd de gebruiksaanwijzingen en onderhoudsinstructies die bij de helm worden geleverd te volgen en je rijhelm altijd op een droge en schone plaats te bewaren, bij voorkeur op een helmhouder, niet in direct zonlicht. Je moet ook altijd een beschermende tas ofhelm tasaan de helm wanneer je deze inpakt en/of meeneemt naar de stal.

Hoe vaak moet men een rijhelm vervangen?

Net zoals hierboven vermeld, zou je helm ongeveer om de 3 jaar vervangen moeten worden. Als je echter van het paard bent gevallen en je rijhelm een klap heeft gekregen, raden we je aan om deze onmiddellijk te vervangen. Wanneer je rijhelm een slag heeft ontvangen, is de technologie erin verslechterd en is de weerstand tegen toekomstige slagen niet meer zo goed. Dit betekent dat je bescherming ook niet optimaal is. Het is niet mogelijk om van buitenaf te zien hoe de rijhelm er van binnen uitziet, daarom moet je altijd je rijhelm vervangen na een val waarbij je je hoofd hebt gestoten.

Om de bovengenoemde redenen bevelen wij je daarom ook niet aan om een tweedehands rijhelm te kopen. Je weet niet wat die rijhelm heeft meegemaakt.

Stijlvolle rijhelmen voor kinderen en junioren evenals dames en heren

Ongeacht of het een rijhelm is voor dressuur, springen of een andere discipline binnen de paardensport, veiligheid staat natuurlijk altijd voorop. Dat de rijhelm vervolgens is aangepast aan precies die tak die je beoefent is ook belangrijk. In de eventing is het bijvoorbeeld niet toegestaan om een zonneklep op de rijhelm te hebben, juist vanwege veiligheidsredenen. Maar ook de stijl is belangrijk, niet in de laatste plaats om een persoonlijke touch aan de uitrusting te geven en een geheel te creëren in de uitdrukking van het team.

In de dressuur kan een klassieke fluwelen dressuurhelm, of een rijhelm met bling een elegant keuze zijn, terwijl het op het springparcours misschien gebruikelijker is om kleurrijke rijhelmen te zien in alles van roségoud en roze tot glitter. Dat zwart en bruin de meest voorkomende kleuren zijn voor rijhelmen zal misschien niet als een verrassing komen. Verschillende fabrikanten staan je echter toe om een uniekerijhelm met eigen ontwerpIn ons assortiment wordt deze optie onder andere aangeboden door het populaire merk,SamshieldPunktuationstecken behåller sin form och översätts inte, så ditt inlägg ". " skulle också vara ". " på nederländska.

Wat je ook nodig hebt, je kunt er zeker van zijn dat je een veilige rijhelm vindt die zowel qua vorm als smaak bij je past - of het nu voor kinderen of junioren is, evenals voor volwassen dames en heren. We hebben een breed assortiment aan stijlvolle en betaalbare rijhelmen van marktleidende merken zoalsCharles OwenenBack on Track, zodat je gemakkelijk de beste rijhelm voor jezelf kunt vinden.

Sluiten
Filteren Filteren

Dina val

Kleur
Blauw Bruin Geel Grijs Groen Rood Roségoud Roze Wit Zilver Zwart
Maat
47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 6 60 61 62 63 64 65 Groot Large Medium OneSize Small X-Large X-Small
Categorieën
Cross-country rijhelmen Eigen ontwerp Helmtassen Helmverzorging & Accessoires Liners MIPS-rijhelmen Standaardscherm Zonneklep
Visa produkter
Product 1-32 van 181
Liner
Kep
€38.99
Smart Zwart
€290.98
Liner Kooki
€44.99
Miss Shield Shadowmatt Zwart
0
€399 €399
Voering
Samshield
€39.95
Cromo Mat Zwart
€379.98
Cromo T Polish Bruin
0
€488.98 €488.98
Rijhelm SP8 Plus Micromocka Marineblauw
11
V.a. €338.17 V.a. €378.99
Inloggen
Choose country
Change country
Continue to equinest.nl