Laarzen

Laarzen worden veel gebruikt in verschillende situaties en beschermen de gevoelige gebieden rondom de hoef. Het hoorn van de hoef is op zichzelf duurzaam en heeft normaal gesproken geen verdere bescherming nodig, maar de kroonrand en stralen zijn daarentegen kwetsbare gebieden die ernstig beschadigd kunnen raken met het risico op serieuze complicaties. Deze schade ontstaat vaak bij het treden, wanneer het paard uitglijdt of te veel onder zichzelf trapt, of wanneer het paard van ijzers voorzien is.
Lees meer
Laarzen beschermen op een goede manier en zorgen ervoor dat de kwetsbare zones beschermd worden, zoals echt goede bescherming dat simpelweg moet doen. Natuurlijk zijn ze verkrijgbaar in verschillende kleuren, met pluche, glitter en allerlei versieringen om bij de rest van de uitrusting te passen. Hoewel de functie makkelijk te begrijpen is, zijn er een aantal zaken om over na te denken bij het kopen van laarzen, iets wat we hieronder bespreken.

Gummilaarzen, Neopreenlaarzen & meer materialen

Er is een overvloed aan materialen en varianten om uit te kiezen, althans als het gaat om de basisfunctie. Wat de meeste, behalve gummiboots, gemeen hebben, is dat ze meestal een binnenkant van neopreen hebben, een onderhoudsvriendelijk materiaal dat goed ademt. Hoewel schapenvacht/fluf, echt of kunstmatig, geen materiaal is in de basisconstructie, staat het toch op de onderstaande lijst omdat het zo populair is en daadwerkelijk een functie vervult.

  • Gummilaarzen – Een voordelige en functionele optie die duurzaam is en een relatief laag gewicht heeft. Deze zijn makkelijk schoon te houden, worden niet zwaarder door vocht en kunnen, zoals gezegd, heel wat verdragen om de gebruikelijke voordelen te noemen. Een nadeel van gummilaarzen is dat ze minder goed ademen en in sommige gevallen schuurplekken kunnen veroorzaken bij de kogel van gevoeligere paarden, iets wat echter verholpen kan worden met "pluis".
  • Neopreen – Hoewel het vaak aan de binnenkant aanwezig is, zijn er ook laarzen met dit materiaal door en door, waarbij ze gemakkelijk te reinigen zijn, goed ademen, zelden schuren en een laag gewicht hebben. Een buitenkant van neopreen is daarentegen niet zo slijtvast als bijvoorbeeld rubberlaarzen.
  • Kunstleer/textiel/leer - Veel laarzen komen met het bovengenoemde neopreenmateriaal aan de binnenkant samen met een buitenkant van kunstleer, leer of duurzame textielstoffen. Deze hebben vaak een hoger prijskaartje, maar zijn uiteindelijk de optie die de meeste voordelen biedt omdat je een duurzame bescherming krijgt die geen water opneemt, goed ademt, een laag gewicht heeft en eenvoudig te onderhouden is.
  • Kunstmatig/echt schapenvacht - Echt schapenvacht wordt steeds zeldzamer, maar kunstmatige varianten zijn er in overvloed. Van perfecte imitaties tot fleecevarianten die vaak worden aangeduid als "pluis". Het grote voordeel, naast het uiterlijk, is dat ze een zachte aanlegoppervlakte rond het gewricht creëren en daardoor zacht en comfortabel op het paard liggen, wat het risico op schuren aanzienlijk vermindert.

Laarzen bij het onder beslag nemen

Bij het brodderen van het paard, of het nu is voor de gladde buitenrit op ijzige wegen of voor de zomerse graswedstrijd, spelen boots een ongelooflijk belangrijke rol. Het is makkelijk voor het paard om uit te glijden en als de brodders de kroonrand of het gebied eromheen raken, kan dat ernstige schade veroorzaken. Wij raden je aan om nooit een paard met brodders te berijden zonder enige vorm van boots en kies bij voorkeur een model met een slijtvaste buitenkant.

Klassiek zwart/bruin of kleurrijke opties

De meest klassieke kleurkeuzes voor laarzen zijn toch zwart en bruin, waarbij rubberlaarzen meer of minder hetzelfde hebben uitgezien gedurende een zeer lange tijd. Er is echter in de laatste jaren een hele reeks kleuren bijgekomen, waarbij men toon op toon matcht met roze zadeldoeken, mutsen en laarzen, of dat men juist contrasten wil creëren met pittige blauwe laarzen bij zwarte uitrusting. Ongeacht heeft men de keuzemogelijkheid gretig benut, niet in het minst bij ponyruiters, iets wat ertoe heeft geleid dat de fabrikanten nu modellen in alle kleuren van de regenboog hebben ontwikkeld, allemaal om de gebruiker een onweerstaanbare selectie te bieden.
Sluiten
Filteren Filteren

Dina val

Kleur
Blauw Bruin Geel Grijs Groen Oranje Paars Rood Roze Wit Zilver Zwart
Maat
Groot Kleine pony Kobalt Large Medium Minishetland OneSize Pony Shetland Small Vol X-full X-Large X-Small XX-Large XX-Small XX-vol
Merk
Visa produkter
Product 1-32 van 82
Rubberen Springschoenen Zwart
10
€13.49 €14.99
Rubberen Springschoenen Bruin
10
€13.49 €14.99
Neopreen Springschoenen Zwart
10
€15.29 €16.99
Rubberen Springschoenen Wit
10
€13.49 €14.99
Springschoenen HG Zwart
€16.95
Rubberen Springschoenen Lila
10
€13.49 €14.99
Springschoenen Glitter Zilver
10
€17.09 €18.99
Aqua Springschoenen Zwart
10
€12.59 €13.99
Rubberen Springschoenen Rood
36
V.a. €9.60 V.a. €14.99
Springschoenen Glitter Roze
10
€17.09 €18.99
Boots Safety Bell Bruin
11
V.a. €61.56 V.a. €68.99
Laarzen Carbon Shield Zwart
10
€174.59 €193.99
Tekno Shield Laarzen Zwart
10
€98.99 €109.99
Boots Safety Bell Zwart
10
€62.09 €68.99
Rubberen Springschoenen Oranje
10
€13.49 €14.99
Springschoenen Safety-bell Light Wit
12
V.a. €42.02 V.a. €47.99
Springschoenen Glitter Blauw
10
€17.09 €18.99
Rubberen Springschoenen Roze
10
€13.49 €14.99
Inloggen
Choose country
Continue to equinest.nl