3-delige Bit Soft Contact Bradoon 12mm
3-delige Bit Soft Contact Bradoon 12mm
3-delige Bit Soft Contact Bradoon 12mm in de groep Paardenuitrusting / Bitten / Watertrensen bij Equinest (256024)

BR

3-delige Bit Soft Contact Bradoon 12mm

The Loose Ring Bradoon Soft Contact is een dubbelgebroken trensbit met een anatomische vorm die zich aanpast aan de mond van het paard, waardoor een zachte en gelijkmatige drukverdeling mogelijk is. Gemaakt van Cuprigan, waarvan de zoete smaak het kauwproces stimuleert en de speekselproductie verhoogt, met kleine ringen van roestvrij staal.Lees meer

Campagne-artikel

Aantal:
0
Start van de campagne:
Einde van de campagne:
 
Aantal: 
 • 60 dagen retourbeleid
 • Gratis verzending bij bestellingen boven €99*
 • Gratis retourneren en ruilen
 • Productinformatie
 • De Loose Ring Bradoon Soft Contact is een dubbelgebroken trensbit met een anatomische vorm die zich aanpast aan de mond van het paard, waardoor een zachte en gelijkmatige drukverdeling mogelijk is. Gemaakt van Cuprigan, een legering bestaande uit 89% koper, 7% aluminium, 3% ijzer en 1% zink, waarvan het effect de kauwprocessen stimuleert en de speekselproductie verhoogt.

  Wanneer het Cuprigan-materiaal in contact komt met vocht, lucht en warmte, ondergaat het een roestreactie genaamd oxidatie. Dit resulteert in een zoete smaak op het oppervlak van het bit, waardoor het voor veel paarden gemakkelijker te accepteren is.

  Een dubbelgebroken bit heeft twee breekpunten, waardoor het bit zich optimaal kan aanpassen aan de anatomie van het paard. Het middelste gedeelte ligt plat op de tong van het paard en oefent gelijkmatige druk uit door de hele mond van het paard, in tegenstelling tot een tweedelig bit waarvan het breekpunt grotere druk uitoefent aan de buitenkant van de tong, de lagen en het verhemelte. Dit specifieke bit heeft ook een licht gebogen vorm, wat de druk op de balken verder vermindert en het bit milder maakt dan een regulier driedelig bit.

  Bits met losse ringen zijn flexibeler, waardoor het paard kan bepalen hoe het moet liggen, in tegenstelling tot bits met vaste ringen die stabiel blijven in de mond van het paard en daarom minder flexibel zijn voor het paard. Losse ringen hebben echter het voordeel, vergeleken met vaste ringen, dat ze een snellere loslating bieden, waardoor ze zeer geschikt zijn voor beginners te paard. Bits met losse ringen worden meestal aanbevolen voor meer ervaren paarden, aangezien jonge paarden, paarden in training of paarden die moeite hebben met ondersteuning op het bit doorgaans beter presteren met bits met vaste ringen waar ze meer ondersteuning krijgen.

  De dikte van het bit is 14 mm. De diameter van de ringen is 5 cm.

  Materiaal
  Roestvrij staal, Cuprigan

  Art.nr:
  256024
 • Over het Merk
 • Productbeoordelingen
Inloggen
Choose country
Continue to equinest.nl