10
3-delige Bit met Ballen Sweet Iron 14mm
3-delige Bit met Ballen Sweet Iron 14mm
3-delige Bit met Ballen Sweet Iron 14mm in de groep Paardenuitrusting / Bitten / Watertrensen bij Equinest (251108)

BR

3-delige Bit met Ballen Sweet Iron 14mm

De losse ring trens zoetijzer is een dubbelgebroken trens met kersenrollen. Gemaakt van roestvrij staal en uitgerust met een blauwe, staal-geblende zoetijzeren coating, die, samen met de aanmoediging van de rollen voor verhoogde tongactiviteit, zowel het kauwproces stimuleert als de speekselproductie verhoogt.Lees meer

Campagne-artikel

Aantal:
0
Start van de campagne:
Einde van de campagne:
 
Aantal: 
 • 60 dagen retourbeleid
 • Gratis verzending bij bestellingen boven €99*
 • Gratis retourneren en ruilen
 • Productinformatie
 • De Trens Sweet Iron met losse ringen is een dubbelgebroken trensbit met Cherry Rollers. Gemaakt van roestvrij staal en uitgerust met een blauwe, staal-geblende Sweet Iron coating, die samen met de ballen die de tongactiviteit stimuleren, het kauwproces stimuleert en de speekselproductie verhoogt.

  Wanneer het Sweet Iron materiaal in contact komt met vocht, lucht, en warmte, treedt een oxidatiereactie op. De zoete ijzeren coating zal dan roesten, waardoor het oppervlak van het bit zoet smaakt en gemakkelijker door veel paarden wordt geaccepteerd. Naarmate oxidatie optreedt, zal de blauwe kleur van het bit in de loop van de tijd vervagen, maar de zoete smaak van de oppervlakteroest blijft behouden.

  Een dubbelgebroken ontwerp heeft twee scharnierpunten, wat betekent dat het bit zich het beste kan vormen naar de anatomie van het paard. Het middelste deel zal plat op de tong van het paard liggen, waardoor het bit een gelijkmatige druk uitoefent over de hele mond van het paard, in tegenstelling tot een tweedelig bit waarvan het scharnierpunt meer druk uitoefent aan de buitenkant van de tong, op de balken en het gehemelte.

  Bits met losse ringen geven het paard meer flexibiliteit om zijn positie te bepalen, in tegenstelling tot een bit met vaste ringen dat stabiel blijft in de mond van het paard en minder flexibiliteit biedt voor het paard. Losse ringen hebben echter het voordeel ten opzichte van vaste ringen dat ze een snellere release bieden, waardoor ze zeer geschikt zijn voor beginners te paard. Desalniettemin worden trensen met losse ringen meestal aanbevolen voor meer ervaren paarden, aangezien jonge paarden, paarden in training, of die moeite hebben om ondersteuning te vinden op het bit, over het algemeen beter presteren met trensen met vaste ringen, die meer ondersteuning bieden.

  De dikte van het bit is 14mm.

  Materiaal
  Roestvrij staal, Sweet Iron

  Art.nr:
  251108
 • Over het Merk
 • Productbeoordelingen
Inloggen
Choose country
Continue to equinest.nl