2-delige Bit met Lock Up Soft Contact Magic System 12mm
2-delige Bit met Lock Up Soft Contact Magic System 12mm
2-delige Bit met Lock Up Soft Contact Magic System 12mm in de groep Paardenuitrusting / Bitten / Watertrensen bij Equinest (251112)

BR

2-delige Bit met Lock Up Soft Contact Magic System 12mm

Losse Ring Trens Soft Contact Magic System is een enkelgebroken trensbit met een vergrendelfunctie. Gemaakt van Cuprigan met ringen van roestvrij staal. Cuprigan is een legering waarvan het effect zowel het kauwproces stimuleert als de speekselproductie verhoogt.Lees meer

Campagne-artikel

Aantal:
0
Start van de campagne:
Einde van de campagne:
 
Aantal: 
 • 60 dagen retourbeleid
 • Gratis verzending bij bestellingen boven €99*
 • Gratis retourneren en ruilen
 • Productinformatie
 • Losse Ring Trens Soft Contact Magic System is een enkelgebroken trensbit met een vergrendelfunctie. Gemaakt van Cuprigan met ringen van roestvrij staal. Cuprigan is een legering bestaande uit 89% koper, 7% aluminium, 3% ijzer en 1% zink, waarvan het effect zowel het kauwproces stimuleert als de speekselproductie verhoogt.

  Wanneer Cuprigan materiaal in contact komt met vocht, lucht en warmte, treedt een roestreactie genaamd oxidatie op. Dit resulteert in een zoete smaak op het oppervlak van het bit, waardoor het voor veel paarden gemakkelijker te accepteren is.

  Een enkelgebroken bit heeft een breekpunt en oefent voornamelijk druk uit op de liggers, de buitenkant van de tong en het verhemelte. Echter, de gebogen vorm van dit bit, samen met de vergrendelfunctie, vermindert de druk op de liggers en maakt het milder dan een gewoon enkelgebroken bit. De vergrendelfunctie vergrendelt het bit op een bepaalde hoek, waardoor het voorkomt dat het bit het noteneffect heeft dat tweedelige bitten zonder vergrendeling kunnen hebben.

  Bitten met losse ringen zijn flexibeler, waardoor het paard kan bepalen hoe ze moeten liggen, in tegenstelling tot bitten met vaste ringen die stabiel blijven in de mond van het paard en daarom minder flexibel zijn voor het paard. Losse ringen hebben echter het voordeel, vergeleken met vaste ringen, dat ze een snellere release bieden, waardoor ze zeer geschikt zijn voor beginners te paard. Bitten met losse ringen worden meestal aanbevolen voor meer ervaren paarden, omdat jonge paarden, paarden in training of paarden die moeite hebben om ondersteuning te vinden op het bit doorgaans beter presteren op bitten met vaste ringen waar ze meer ondersteuning krijgen.

  De dikte van het bit is 12 mm. De diameter van de ringen is 7 cm.

  Materiaal
  Roestvrij staal, Cuprigan

  Art.nr:
  251112
 • Over het Merk
 • Productbeoordelingen
Inloggen
Choose country
Continue to equinest.nl