2-delige Eggbet Bit Full Cheek Sweet Iron 14mm
2-delige Eggbet Bit Full Cheek Sweet Iron 14mm
2-delige Eggbet Bit Full Cheek Sweet Iron 14mm in de groep Paardenuitrusting / Bitten / Kneveltrensen bij Equinest (254034)

BR

2-delige Eggbet Bit Full Cheek Sweet Iron 14mm

Dubbelgebroken trensbit met bakstukken, ook bekend als Full Cheek. Gemaakt van roestvrij staal en uitgerust met een blauwe, staal-geblende Sweet Iron coating, die effectief het kauwproces stimuleert en de speekselproductie verhoogt.Lees meer

Campagne-artikel

Aantal:
0
Start van de campagne:
Einde van de campagne:
 
Aantal: 
 • 60 dagen retourbeleid
 • Gratis verzending bij bestellingen boven €99*
 • Gratis retourneren en ruilen
 • Productinformatie
 • De enkelgebroken volle wang trens Sweet Iron is een tweedelig trensbit met bakstukken, ook wel bekend als volle wang. Gemaakt van roestvrij staal en uitgerust met een blauwe, met staal gemengde Sweet Iron coating, waarvan het effect het kauwproces stimuleert en de speekselproductie verhoogt.

  Wanneer Sweet Iron materiaal in contact komt met vocht, lucht en warmte, ondergaat het een roestreactie die oxidatie wordt genoemd. De Sweet Iron coating zal dan roesten, resulterend in een zoete smaak op het oppervlak van het bit, waardoor het voor veel paarden gemakkelijker te accepteren wordt. Na verloop van tijd zal de blauwe kleur van het bit verdwijnen door oxidatie, maar de zoete smaak van de oppervlakteroest blijft behouden.

  Een enkelgebroken bit heeft een breekpunt en oefent voornamelijk druk uit op de balken, de buitenkant van de tong en het gehemelte. Echter, dit bit heeft een licht gebogen vorm die de druk op de balken vermindert, waardoor het iets milder is dan een gewoon enkelgebroken bit.

  Bits met vaste ringen zijn stabieler in de mond van het paard dan bits met losse ringen, die flexibeler zijn en het paard in zekere mate zijn positie laten bepalen. Bits met vaste ringen worden meestal aanbevolen voor jonge paarden, paarden in training, of paarden die moeite hebben om steun te vinden op het bit. Ze presteren doorgaans beter met bits met vaste ringen, die meer ondersteuning bieden. Aan de andere kant worden meer ervaren paarden idealiter gereden met bits met losse ringen, omdat ze een snellere loslating bieden, waardoor ze ook geschikt zijn voor beginners te paard.

  De bakstukken verlichten de druk in de mond en verplaatsen een deel ervan naar buiten, waardoor het bit nog stabieler wordt. Het ontwerp verbetert ook de leidende teugelwerking omdat het hoofd van het paard naar de zijkant wordt "geduwd", vergelijkbaar met het effect van een sidepull. Bovendien voorkomen de bakstukken knijpen in de hoeken van de mond.

  De dikte van het bit is 14 mm.

  Materiaal
  Roestvrij staal, Sweet Iron

  Art.nr:
  254034
 • Over het Merk
 • Productbeoordelingen
Inloggen
Choose country
Continue to equinest.nl