3-delige Eggbet Bit Soft Contact Bradoon 12mm
3-delige Eggbet Bit Soft Contact Bradoon 12mm
3-delige Eggbet Bit Soft Contact Bradoon 12mm in de groep Paardenuitrusting / Bitten / Bustrensen bij Equinest (256028)

BR

3-delige Eggbet Bit Soft Contact Bradoon 12mm

De Eggbutt Bradoon Soft Contact is een dubbelgebroken trensbit met een anatomische pasvorm die de vorm van de mond van het paard volgt, waardoor een zachte en gelijkmatige drukverdeling mogelijk is. Gemaakt van Cuprigan met vaste bitringen van roestvrij staal. Cuprigan is een legering waarvan het effect zowel de kauwprocessen stimuleert als de speekselproductie verhoogt.Lees meer

Campagne-artikel

Aantal:
0
Start van de campagne:
Einde van de campagne:
 
Aantal: 
 • 60 dagen retourbeleid
 • Gratis verzending bij bestellingen boven €99*
 • Gratis retourneren en ruilen
 • Productinformatie
 • Eggbutt Bradoon Soft Contact is een dubbelgebroken trensbit met een anatomische pasvorm die de vorm van de mond van het paard volgt, waardoor een zachte en gelijkmatige drukverdeling mogelijk is. Gemaakt van Cuprigan met vaste Eggbutt-ringen van roestvrij staal. Cuprigan is een legering bestaande uit 89% koper, 7% aluminium, 3% ijzer en 1% zink, waarvan het effect zowel het kauwproces stimuleert als de speekselproductie verhoogt.

  Wanneer Cuprigan-materiaal in contact komt met vocht, lucht en warmte, ondergaat het een roestreactie genaamd oxidatie. Dit resulteert in een zoete smaak op het oppervlak van het bit, waardoor het voor veel paarden gemakkelijker te accepteren is.

  Een dubbelgebroken bit heeft twee breekpunten, waardoor het bit optimaal kan voldoen aan de anatomie van het paard. Het middelste deel ligt plat op de tong van het paard en oefent gelijkmatige druk uit over de hele mond van het paard, in tegenstelling tot een enkelgebroken bit waarvan het breekpunt grotere druk uitoefent op de buitenkant van de tong, de tandbogen en het verhemelte. Dit specifieke bit heeft ook een licht gebogen vorm, wat de druk op de balken verder vermindert en het bit milder maakt dan een regulier driedelig bit.

  Bits met vaste Eggbutt-ringen zijn stabieler in de mond van het paard dan een bit met losse ringen, die flexibeler zijn en het paard in staat stellen te bepalen hoe het moet liggen. Bits met vaste ringen worden meestal aanbevolen voor jonge paarden, paarden in training of paarden die moeite hebben met het vinden van ondersteuning op het bit. Ze presteren over het algemeen beter op bits met vaste ringen waar ze meer steun krijgen. Meer ervaren paarden worden echter bij voorkeur bereden met bits met losse ringen, omdat deze een snellere release bieden, waardoor ze ook zeer geschikt zijn voor beginners te paard.

  De dikte van het bit is 12 mm. De diameter van de ringen is 5 cm.

  Materiaal
  Roestvrij staal, Cuprigan

  Art.nr:
  256028
 • Over het Merk
 • Productbeoordelingen
Inloggen
Choose country
Continue to equinest.nl