Schoftbeschermers
Schoftbeschermers in de groep Paardendekens / Accessoires dekens / Peesbeschermers bij Equinest (23000025)

Back on Track

Schoftbeschermers

Licht en elastisch bogschild dat niet alleen schuren voorkomt en zowel de borst als de schoft ontlast van druk - het helpt ook tegen stijfheid in het schoudergebied, verlicht spierpijn en bevordert herstel na blessures.Lees meer

Campagne-artikel

Aantal:
0
Start van de campagne:
Einde van de campagne:
 
Aantal: 
 • 60 dagen retourbeleid
 • Gratis verzending bij bestellingen boven €99*
 • Gratis retourneren en ruilen
 • Productinformatie
 • Dit lichte en flexibele borstbeschermer, van Back on Track, heeft vele voordelige functies en kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Het is niet alleen een fantastische bescherming tegen schuren op de manenkam en de borst, maar is ook uitgerust met de Welltex®-technologie die door infrarood energie bijdraagt aan een verhoogde bloedcirculatie en dus uitstekend geschikt is om stijve schouderpartijen, spierpijn te verlichten en het herstel na blessures te bevorderen.

  Het bogschild is vervaardigd uit een licht en glanzend materiaal dat zacht is voor de vacht en schuurplekken tegen gaat. Het is tevens voorzien van zachte pads bij de schoft en manenkam, die helpen om druk te verlichten en te beschermen tegen slijtage. De hoge elasticiteit maakt het zeer compliant en geeft het paard maximale bewegingsvrijheid en het ontwerp is goed doordacht zonder scherpe randen of naden die ongemak kunnen veroorzaken.

  Het beschermingsdeel wordt over het hoofd van het paard getrokken en met een klittenbandsluiting aan de zijkant van de buik vastgemaakt.

  • Welltex®-technologie
  • Licht en volgzaam
  • Slim ontwerp zonder scherpe randen en naden
  • Extra gevoerd met zachte pads bij de schouder en manen

  Effecten
  • Bescherming tegen schuurplekken
  • Drukverlichting
  • Voorkomt het ontstaan van blessures
  • Herstel na blessures
  • Verlicht spierpijn door training
  • Verlicht stijve schouderpartijen


  Maat & Pasvorm
  De bescherming is nogal groot qua maat, dus de aanbeveling is om een kleinere maat te nemen dan normaal.

  Welltex®
  De unieke samenstelling van natuurlijke mineralen in de Welltex®-technologie vangt lichaamswarmte op en zet deze om in langgolvige infrarode energie, die vervolgens teruggekaatst wordt naar huid, gewrichten en spieren. De infrarode energie staat bekend om zijn vermogen om de bloedcirculatie te bevorderen en kan daardoor behulpzaam zijn bij herstel van blessures, bij slijtage, ontstekingen of gespannen spieren.

  Begin met het gebruik van Back on Track
  Back on Tracks producten, met Welltex-technologie, moeten geleidelijk worden geïntroduceerd om het lichaam te wennen aan het effect. De aanbeveling zegt maximaal 4 uur/dag tijdens de eerste 2-3 dagen, en daarna geleidelijk de gebruikstijd verhogen met een uur tegelijk. Wanneer de introductieperiode voorbij is, moeten de producten ten minste 8 uur per dag worden gebruikt, en bij voorkeur langer. Het kan tot 10-20 gebruiksdagen duren voordat het maximale resultaat wordt bereikt.

  Mocht u echter ervaren dat het effect begint af te nemen, kan het goed zijn om een pauze van het product te nemen. Na de neutralisatieperiode kunt u opnieuw beginnen en het product opnieuw introduceren.

  De producten worden bij voorkeur direct op de huid gebruikt, maar zijn ook effectief met een dunne laag stof eronder. Ze kunnen ook gebruikt worden tijdens rust en activiteit - maar het beste effect wordt bereikt tijdens activiteit, vanwege een hogere lichaamstemperatuur en daardoor een sterkere warmtereflectie.

  Gebruik samen met liniment of vergelijkbaar met eigen beoordeling, het effect kan versterkt worden bij gelijktijdig gebruik.

  Denk eraan dat
  Een verhoogde bloeddoorstroming kan in sommige gevallen een effect hebben dat als prikkelend of pijnlijk wordt ervaren. De reactie is volledig individueel en iedereen ervaart het effect op een andere manier, maar het is dus iets dat goed is om te weten, zodat men er indien nodig aandacht aan kan besteden.

  De initiële reactie kan al na een uur gebruik optreden. Als men ongemak ervaart, moet het product diezelfde dag niet verder gebruikt worden; in plaats daarvan kan men proberen het product de volgende dagen geleidelijker te introduceren.

  Gebruik het product alleen volgens de instructies en raadpleeg een arts als de symptomen aanhouden. Als u een behandeling voor een ziekte ondergaat, raadpleeg dan uw arts als u onzeker bent over hoe het product uw behandeling kan beïnvloeden.

  Gebruik niet tijdens zwangerschap of dracht.

  Verzorgings- en wasinstructies

  • Het product dient schoon gehouden te worden voor een maximale werking. De werking in het materiaal kan er niet uitgewassen worden.
  • Machinewas 40 graden, fijnwas.
  • Gebruik geen wasverzachter of bleekmiddel.
  • Mag niet in de droogtrommel.
  Art.nr:
  23000025
 • Over het Merk
 • Door de jaren heen heeft Back On Track zich een steeds grotere naam binnen de paardensport verworven en biedt het producten die zowel bij paarden en honden als bij ruiters en mensen in het algemeen geliefd zijn. Back On Track werd ruim 20 jaar geleden opgericht in Zweden en is bekend om het Welltex-materiaal, een keramische textiel die de lichaamswarmte reflecteert en de bloedcirculatie verhoogt, wat pijn kan verlichten en kan helpen om spierspanningen los te maken. Ze hebben ook bijzondere aandacht gekregen voor hun MIPS-helmen, die beschermen tegen roterende vallen op een manier die een gewone helm niet doet. De EQ-modellen hebben meerdere tests gewonnen en zijn bij verschillende gelegenheden uitgeroepen tot de veiligste helm op de markt.
 • Productbeoordelingen
Inloggen
Choose country
Change country
Continue to equinest.nl