10
thiamin
Thiamine
thiamin

Eclipse Biofarmab

Thiamine

Thiamine is pure vitamine B1 van de toonaangevende voedingssupplementen fabrikant Eclipse Biofarmab. Thiamine en vitamine B1 zijn hetzelfde en is een enzym dat een belangrijke rol speelt in het metabolisme van onder andere koolhydraten.Lees meer

Campagne-artikel

Aantal:
0
Start van de campagne:
Einde van de campagne:
 
Aantal: 
 • 60 dagen retourbeleid
 • Gratis verzending bij bestellingen boven €99*
 • Gratis retourneren en ruilen
 • Productinformatie
 • Thiamine, ook bekend als vitamine B1, is een in water oplosbaar enzym dat een belangrijke rol speelt in het vermogen van het lichaam om stress te hanteren en een goed functionerend metabolisme te onderhouden. Het draagt bij aan de energieproductie en is belangrijk voor de zenuw- en spierfuncties. Thiamine is ook aangetoond effectief te zijn bij de behandeling van patella fixatie bij paarden. De vitamine is oorspronkelijk afkomstig uit de Chinese plantenwereld en wordt sinds de 19de eeuw medicinaal gebruikt. Het risico op een overdosis thiamine is relatief laag omdat het in water oplosbaar is en eventuele overtolligheden van de vitamine worden uitgescheiden met de urine.

  Thiamine moet aan paarden gegeven worden wanneer er tekenen zijn dat het voer van het paard niet kan voorzien in hun behoeften, zoals bij veranderingen in het voer, tijdens het verharen en het krijgen van een nieuwe vacht, in periodes van intensieve training of bij nervositeit of stress. Het is belangrijk om thiamine in de juiste dosering te geven om eventuele bijwerkingen te voorkomen. Raadpleeg een dierenarts om advies te krijgen over hoeveel thiamine het is aan te raden om aan je paard te geven.

  De voordelen van het geven van thiamine als supplement aan het paard zijn:
  • Thiamine draagt bij aan het ondersteunen van het vermogen van het lichaam om stress te hanteren, wat vooral belangrijk kan zijn tijdens perioden van hoge training of als het paard tekenen van nervositeit of stress vertoont.
  • Belangrijk voor het onderhouden van een goed functionerend metabolisme, wat kan bijdragen aan het gezond en fit houden van het paard.
  • Heeft goede resultaten getoond bij de behandeling van patellafixatie, volgens voorschrift van de dierenarts. Dit kan een belangrijke behandeling zijn om het paard te helpen herstellen van blessures en terug te keren naar normale activiteit.

   250 gram is voldoende voor ongeveer 55 dagelijkse porties.

  Dosering
  1 maatschepje (10ml) dagelijks, zorgvuldig mengen in het krachtvoer van het paard.

  Samenstelling
  Inuline.
  Additieven (per kg)
  Vitamine B1 (Thiamine) 900g

  Art.nr:
  1031_r
 • Over het Merk
 • Al meer dan 35 jaar produceert en ontwikkelt Eclipse Biofarmab verschillende soorten voedingssupplementen, altijd met de focus op het paard. Dit heeft ertoe geleid dat ze nu marktleiders zijn in Scandinavië en leveren nu aan meer dan 20 landen over de hele wereld. Diepgaande kennis, uitgebreide testen en grote zorgvuldigheid zijn succesfactoren die Eclipse Biofarmab zelf noemt als sleutels tot een echt goed product, iets wat duidelijk merkbaar is en doordringt in alles wat de fabriek verlaat. Eclipse Biofarmab's belofte: "Een hoogwaardig assortiment aan paardenverzorgingsproducten en voedingssupplementen aanbieden – iets waar wij geen concessies aan doen!"
 • Productbeoordelingen
Inloggen
Choose country
Continue to equinest.nl