Recht Bit met Ballen Sweet Iron 14mm
Recht Bit met Ballen Sweet Iron 14mm
Recht Bit met Ballen Sweet Iron 14mm in de groep Paardenuitrusting / Bitten / Watertrensen bij Equinest (251110)

BR

Recht Bit met Ballen Sweet Iron 14mm

De Mullen Mond Losse Ring is een rechte trens met kersenrollen. Gemaakt van roestvrij staal en voorzien van een blauwe, staal-geblende zoetijzeren coating, die op zijn beurt zowel het kauwproces stimuleert als de speekselproductie verhoogt.Lees meer

Campagne-artikel

Aantal:
0
Start van de campagne:
Einde van de campagne:
 
Aantal: 
 • 60 dagen retourbeleid
 • Gratis verzending bij bestellingen boven €99*
 • Gratis retourneren en ruilen
 • Productinformatie
 • De Mullen Mond Losse Ring is een rechte trensbit met Cherry Rollers. Gemaakt van roestvrij staal en uitgerust met een blauwe, staal-geblende Sweet Iron coating, die op zijn beurt het kauwproces stimuleert en de speekselproductie verhoogt.

  Wanneer het Sweet Iron materiaal in contact komt met vocht, lucht en warmte, treedt een oxidatiereactie op. De zoete ijzeren coating zal dan roesten, waardoor het oppervlak van het bit zoet smaakt en gemakkelijker door veel paarden wordt geaccepteerd. Naarmate oxidatie optreedt, zal de blauwe kleur van het bit in de loop van de tijd vervagen, maar de zoete smaak van de oppervlakteroest blijft behouden.

  Rechte bitten bieden meer stabiliteit en een gelijkmatig verdeelde druk in de mond van het paard vergeleken met bijvoorbeeld een enkelgebroken trens. Dit bit heeft ook een lichte kromming om beter in de mond van het paard te passen.

  Bits met losse ringen zijn flexibeler voor het paard om zijn positie te bepalen in vergelijking met een bit met vaste ringen, dat stabiel blijft in de mond van het paard en daardoor minder flexibel wordt voor het paard zelf. Losse ringen hebben echter het voordeel, in vergelijking met vaste ringen, dat ze een snellere release bieden, waardoor ze zeer geschikt zijn voor beginners te paard. Bits met losse ringen worden meestal aanbevolen voor meer ervaren paarden, aangezien jonge paarden, paarden in training of paarden die moeite hebben om ondersteuning te vinden op het bit, vaak beter presteren met bits met vaste ringen, waar ze meer ondersteuning krijgen.

  De dikte van het bit is 14mm.

  Materiaal
  Roestvrij staal, Sweet Iron

  Art.nr:
  251110
 • Over het Merk
 • Productbeoordelingen
Inloggen
Choose country
Continue to equinest.nl