Recht Eggbet Bit met Poort Sweet Iron 14mm
Recht Eggbet Bit met Poort Sweet Iron 14mm
Recht Eggbet Bit met Poort Sweet Iron 14mm in de groep Paardenuitrusting / Bitten / Bustrensen bij Equinest (252061)

BR

Recht Eggbet Bit met Poort Sweet Iron 14mm

De Mullen Mond Eggbutt is een rechte trens met een port, ook wel bekend als tongverlichting. Gemaakt van roestvrij staal en uitgerust met een blauwe, staal-mix Sweet Iron coating, die op zijn beurt zowel het kauwproces stimuleert als de speekselproductie verhoogt.Lees meer

Campagne-artikel

Aantal:
0
Start van de campagne:
Einde van de campagne:
 
Aantal: 
 • 60 dagen retourbeleid
 • Gratis verzending bij bestellingen boven €99*
 • Gratis retourneren en ruilen
 • Productinformatie
 • Mullen Mouth Eggbutt is een recht trensbit met een poort, ook bekend als tongverlichting. Het bit heeft een lichte kromming en is gemaakt van roestvrij staal, met een blauwe, staalmengende coating van Sweet Iron waarvan het effect het kauwproces stimuleert en de speekselproductie verhoogt.

  Wanneer het Sweet Iron materiaal in contact komt met vocht, lucht en warmte, treedt er een oxidatiereactie op die roesten wordt genoemd. De zoete ijzeren coating zal dan roesten, waardoor het oppervlak van het bit zoet smaakt en voor veel paarden gemakkelijker te accepteren wordt. Naarmate de oxidatie optreedt, zal de blauwe kleur van het bit in de loop van de tijd vervagen, maar de zoete smaak van de oppervlakteroest blijft.

  Rechte bitten bieden meer stabiliteit vergeleken met bijvoorbeeld een enkelgebroken trens, en de kleine port legt druk op de tong.

  Bits met vaste Eggbutt-ringen bieden meer stabiliteit in de mond van het paard in vergelijking met een bit met losse ringen, dat flexibeler is en het paard enige controle over zijn positie geeft. Bits met vaste ringen worden meestal aanbevolen voor jonge paarden, paarden in training of paarden die moeite hebben om steun te vinden op het bit. Ze presteren doorgaans beter met bits met vaste ringen, waar ze meer steun krijgen. Meer ervaren paarden worden echter vaak gereden met bits met losse ringen, omdat ze een snellere loslating bieden, waardoor ze ook geschikt zijn voor beginners te paard.

  De dikte van het bit is 14 mm en de diameter van de ringen is 65 mm.

  Materiaal
  Roestvrij staal, Sweet Iron

  Art.nr:
  252061
 • Over het Merk
 • Productbeoordelingen
Inloggen
Choose country
Continue to equinest.nl