Scheenbeschermers, beenkappen & dressuurbeschermers

Beenbeschermers, peesbeschermers, technische beschermers, beenkappen, strijklappen - wat is wat eigenlijk? Beenbeschermers is een algemene term die alle soorten beenbescherming voor het paard omvat. Bij het springen en eventing worden vooral peesbeschermers, technische beschermers en strijklappen gebruikt.
Lees meer
Voor dressuur, grondwerk en allround rijden worden vaak beenbeschermers en strijklappen van verschillende soorten gebruikt. Het is natuurlijk ook mogelijk de beschermers voor andere trainingsvormen te gebruiken, of wat het beste aansluit bij jouw behoeften. Lees over de kenmerken en zie wat het beste past bij jou en je paard. Hier volgt een korte uitleg van de verschillende typen beenbeschermers, die op hun beurt vaak worden ingedeeld naar gebruik.

  • Scheenbeschermers- algemeen begrip dat verschillende soorten beenbescherming omvat.
  • Scheenbeschermers- Een beschermer specifiek bedoeld om pezen te beschermen tegen slagen van bijvoorbeeld hoeven of balken, wordt vooral gebruikt bij het springen.
  • Technologiebescherming- opgebouwd als de peesbeschermers maar korter, aangepast aan de achterbenen van het paard.
  • Gamaschen- langer dan de peesbeschermers en sluiten een groter deel van het been in. Worden meer gebruikt bij dressuur en grondwerk.
  • Stoomstrijkijzers- verkrijgbaar in zowel korte als lange modellen, beschermt de binnenkant van de koot en het been wanneer het paard zichzelf "strijkt" met de benen.

Scheenbeschermers naar gebruikstype

Om gemakkelijker de verschillende soorten beenbeschermers te onderscheiden en het verschil te begrijpen, worden ze meestal ingedeeld naar gebruik. Hieronder categoriseren we beenbeschermers volgens de meest voorkomende gebruikstoepassingen: springen en dressuur.

Scheenbeschermers voor springen

Beenbeschermers voor springen zijn ontworpen om de pees en de botten van de voorbenen op zowel de voor- als achterbenen te beschermen. Voorbeenbeschermers voor springen worden daarom ook wel peesbeschermers genoemd. Voor achterbeenbeschermers binnen het springen worden meestal twee verschillende modellen gebruikt, kogelbeschermers en technische beschermers. Het verschil tussen deze is dat kogelbeschermers voornamelijk bedoeld zijn om de binnenkant van de kogel te beschermen tegen zogenaamde strijkschade, oftewel dat het paard zichzelf raakt in de beweging, terwijl de technische beschermers ook een hard omhulsel aan de buitenkant hebben en op dezelfde manier aansluiten als de peesbeschermers. Kenmerkend voor springbeschermers is dat men slanke en flexibele beschermers wilt hebben die het bewegingspatroon van het paard niet beïnvloeden, maar toch moeten ze duurzaam zijn en tegen een stootje kunnen. Springbeschermers bestaan meestal uit zacht neopreen of gel aan de binnenkant en een harder, slagvast omhulsel aan de buitenkant. Er zijn veel variaties en prijsklassen, van eenvoudigere beschermers tot de meest geavanceerde met ventilatie, ergonomische pasvorm en revolutionaire materialen. Vergeet niet na te gaan wat toegestaan is op wedstrijden, als je met een jong paard deelneemt zijn er bijvoorbeeld maximale gewichten voor de beschermers. Op het respectievelijke product vind je meer info of deze goedgekeurd is voor jonge paarden.

Allroundbescherming & dressuurbescherming

Voor dressuur en grondwerk of andere rijvormen worden vaak beenbeschermers en strijklappen van een meer allround model gebruikt. Uiterlijk en materialen variëren, maar over het algemeen zijn deze beschermers hoger en meer omvattend rond het been dan springbeschermers. Brede klittenbandsluitingen zorgen ervoor dat de bescherming stevig zit en gelijkmatig tegen het been aanligt zonder een specifiek drukpunt. De variaties zijn groot en de materialen kunnen variëren van de dunste neopreen en luchtige meshvarianten tot stevigere beschermers met schapenvacht of teddyvoering. Sommige beschermers van dit model gaan ook een klein stukje over de kogel voor optimale bescherming.
Sluiten
Filteren Filteren

Dina val

Categorieën
Achterbeenbeschermers Beenbeschermers Beenbeschermers & Dressuurboots Beenwindsels Hakbeschermers Koelverband & Koelbeenbeschermers Kogelbeschermers Springschoenen Terreinbescherming Transportbescherming & Stalbescherming
Kleur
Beige Blauw Bruin Geel Grijs Groen Oranje Paars Rood Roze Wit Zilver Zwart
Maat
Cob Groot Kleine pony Kobalt Large Medium Minishetland OneSize Ponny Pony Shetland Small Vol X-full X-Large X-Small XX-Large XX-Small XXX-Small
Visa produkter
Product 1-32 van 327
Beenbeschermers 3D Mesh
V.a. €46.99
Royal Quick Wraps Blauw
€92.99
Beenbeschermers TECHSafe Fauxfur Zwart
67
€20.80 €62.56
Beenbeschermers TECHSafe Fauxfur Bruin
67
€20.80 €62.56
Royal Quick Wraps Zwart
10
€83.69 €92.99
Beenbeschermers Airflow Zwart
€98.99
E-Vento Terreinbeschermers Voor Zwart
11
V.a. €142.74 V.a. €159.99
Beenbeschermers Comfort Bruin
31
V.a. €46.71 V.a. €67.99
Beenbeschermers Mesh Fauxfur Heritage Rood
15
€46.74 €54.99
Beenbeschermers Mesh Fauxfur Heritage Roze
15
€46.74 €54.99
Beenbeschermers HG Zwart
€19.95
Sensbeschermer met kap Carbon V22 Zwart
31
V.a. €75.94 V.a. €109.99
Beenbeschermers Airflow Bruin
€98.99
Inloggen
Choose country
Change country
Continue to equinest.nl